Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016 08:32

Να θυμηθώ... 9 Ιανουαρίου 2016

Η πολιτιστική ατζέντα των ημερών

- Νέα παραγωγή της παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας "Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου" του Βασίλη Μαυρογεωργίου σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή στις 12 μ. στην Κεντρική Σκηνή. 

- Συναυλία αύριο Κυριακή στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, από την κοινωφελή επιχείρηση «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» με τους Σοφία Λαμπροπούλου και Βασίλη Κετεντζόγλου.

 

ΚΟΒΟΥΝ ΠΙΤΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Ομάδα του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας σήμερα Σάββατο στις 6 μ.μ. στο χώρο του στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 56 στην Καλαμάτα. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλιτσιωτών «Η Φανερωμένη» επίσης σήμερα Σάββατο, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του συλλόγου στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλιτσίου.

Το Πεζοπορικό Τμήμα του ΣΠΟΚ "Ευκλής" αύριο Κυριακή στις 11 π.μ. στο Ανω Δώριο. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσεριωτών "Ο Ταΰγετος" αύριο Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις 11 π.μ. στο καφενείο του χωριού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας αύριο Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου "Elite City Resort".

Ο Σύλλογος Κυριών Αρφαρών την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στο "Μένη" στο Πήδημα στις 8 μ.μ.

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Cine Center Καλαμάτας 

- "Οι μισητοί οκτώ", γουέστερν, 168’, πανελλήνια πρεμιέρα, 21:30.

- "Star wars: H δύναμη ξυπνάει" 2D, περιπέτεια, 136’, 19:15.

- "Στην καρδιά της θάλασσας", περιπέτεια, 121’, 22:15.

- "Ενας άλλος κόσμος", κοινωνική, 114’, 19:00. 

- "Ο μικρός πρίγκιπας", κινούμενα σχέδια, 108’, 17:00.

Στην οδό Καλλιπατείρας 16, 27210 85995, cinecenterkal@yahoo.gr, http://cinecenterkal.blogspot.gr.

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

- Κοινή έκθεση «Επί γης ειρήνη/Peace On Earth» του Dermot Naughton Ιρλανδο - Αμερικανού κεραμίστα και του Καλαματιανού Σπύρου Φέγγου  στο Καλλιτεχνικό Στέκι, Μπενάκη 5 στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας ως την Κυριακή (καθημερινά 7 μ.μ. - 11 μ.μ., Τετάρτες και Πέμπτες 11 π.μ. - 1 μ.μ.)

- Εικαστικά έργα του Νίκου - Γαβριήλ Πεντζίκη στην Πινακοθήκη «Α. Τάσσος» μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου: Δευτέρα και Τρίτη 9 π.μ. - 2 μ.μ. και Πέμπτη και Παρασκευή 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

- Φωτογραφίες από το Καλλιτεχνικό Στέκι στο καφέ «Κούνιες» μέχρι την Τρίτη. (Τα έσοδα πηγαίνουν στο Κέντρο Ημέρας για Παιδιά και Εφήβους με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας). 

- Εκθεση χριστουγεννιάτικων στολιδιών από πορσελάνη στο «Πολύτροπον» στο Ιστορικό Κέντρο, ως και αύριο. Μετέχουν οι: Ηλίας Χριστόπουλος, Αγγελική Πολίτη, Χαρούλα Κοροπούλη. 

 

ΑΘΗΝΑ

- 3η συνάντηση "Ποιητικοί διάλογοι" με τον καταγόμενο από τη Μεσσηνία ποιητή Δημήτρη Κοσμόπουλο τη Δευτέρα στο βιβλιοπωλείο "de Profundis" των Εκδόσεων Γκοβόστη στην Αθήνα στις 6.30 μ.μ. Συντονίζει ο Κώστας Γ. Παπαγεωργίου.