Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 20:40

"Η αόρατη αλυσίδα" με τη Μίνα Χειμώνα στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, στις 8 μ.μ., θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ «Η Αόρατη Αλυσίδα» του Κουβανού συγγραφέα Κάρλος Φερρέρα, από τον θεατρικό οργανισμό «Altera Pars» με πρωταγωνίστρια τη γνωστή ηθοποιό Μίνα Χειμώνα.

Η παράσταση επισκέπτεται και την Καλαμάτα, με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Η Μίνα Χειμώνα υποδύεται και τους 3 πρωταγωνιστικούς ρόλους, σ' έναν αφαιρετικό χώρο όπου ο χρόνος κι ο τόπος μπερδεύονται και μας ταξιδεύουν από το πραγματικό στο φανταστικό, κι από το παρόν στο παρελθόν και το μέλλον. 

Η υπόθεση αφορά ένα σπίτι, μια οικογένεια, τρεις αδελφές: την Ολγα, την Ιρίνα και τη Μάσα, που τις ενώνει ένα οικογενειακό μυστικό το οποίο ποτέ δεν θέλησαν να ομολογήσουν. Είναι τρίδυμες, γεννήθηκαν με μόλις μερικά λεπτά διαφορά η μία απ’ την άλλη, αλλά είναι τελείως διαφορετικές μεταξύ τους. Καθεμιά τους παρουσιάζει τη δική της εκδοχή για την πραγματικότητα: Η μεγάλη είναι μανιώδης με τις ταινίες του Χόλιγουντ. Η μεσαία, εξαρτημένη από τις ραδιοφωνικές σαπουνόπερες. Και η τρίτη, επαγγελματίας πόρνη. 

Στην "Αόρατη Αλυσίδα" η πραγματικότητα της μιας αδελφής διαψεύδει την πραγματικότητα της άλλης, συμπληρώνοντας το παζλ της πραγματικότητας του θεατή. Η καθεμιά τους βιώνει διαφορετικά το σκοτεινό μυστικό της οικογένειας, που τις ενώνει και τις τρεις σαν μια αόρατη αλυσίδα.

 

Η ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ

Η Μίνα Χειμώνα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Επίσης, αριστούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του  Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μεταπτυχιακού  Προγράμματος του ίδιου τμήματος. 

Εχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής (Ελλη Νικολαΐδη - Ν. Παναγιωτόπουλος) και χορού (Kay Holden). Συμμετείχε σε σεμινάρια Πρακτικής και Θεωρίας Θεάτρου στα Πανεπιστήμια Βristol και Brighton στην Αγγλία. Εχει μεταφράσει θεατρικά κείμενα και μυθιστορήματα. Ως ηθοποιός έχει παίξει σε πλήθος θεατρικά έργα του ελληνικού και του διεθνούς ρεπερτορίου, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει επίσης σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Από το 2002 είναι συνιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του πολυχώρου τέχνης «Altera Pars». 

Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Πολιτισμού και δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Καισαριανής, καθώς επίσης μέλος της επιτροπής του υπουργείου Πολιτισμού στις πτυχιακές εξετάσεις των δραματικών σχολών.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Κάρλος Φερρέρα γεννήθηκε στην Κούβα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Instituto Superior Politécnico José Antonio Echevarría (ISPJAE) της Αβάνας. Τα τελευταία χρόνια ζει στη Βαρκελώνη και ασχολείται με τη σκηνοθεσία τηλεοπτικών προγραμμάτων. Γράφει κριτική για τον κινηματογράφο στην ιστοσελίδα YA.COM και αρθρογραφεί σε ισπανικά περιοδικά και εφημερίδες. "Η Αόρατη Αλυσίδα" είναι το πρώτο θεατρικό του έργο. Παρουσιάστηκε στη Βαρκελώνη και στην Αργεντινή το 2009 και 2010-2011 αντίστοιχα, ενώ συνεχίζει ακόμα την πορεία του... Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο «Altera Pars» (2012). Εκτοτε  έχει περιοδεύσει σε πόλεις και νησιά της περιφέρειας και έχει φιλοξενηθεί σε φεστιβάλ καθώς και σε Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Κάρλος Φερρέρα. Μετάφραση από τα Ισπανικά: Μαρία Χατζηεμμανουήλ - Δημήτρης Ψαρράς. Σκηνοθεσία: Δήμητρα Αράπογλου. Σχεδιασμός  φωτισμών: Ομάδα«Altera Pars». Σκηνογράφος: Ελενα Χριστούλη. Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα. Μουσική / Σχεδιασμός Ηχων: Μάριος Αριστόπουλος

Επιμέλεια κίνησης: Ελβίρα Μπαρτζώκα. Ερμηνεύει η Μίνα Χειμώνα. 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τα εισιτήρια για τις 2 παραστάσεις της "Αόρατης Αλυσίδας" στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ (Δημοσθένους 2) αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή στις 8 μ.μ., κοστίζουν 12 ευρώ το κανονικό και 10 ευρώ το μειωμένο: φοιτητικό - ομαδικό - ανέργων. Για κρατήσεις θέσεων μπορεί κανείς να επικοινωνεί στο τηλ. 27210 82616.