Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 17:01

Εκδήλωση με τον συγγραφέα Γιώργο Χρονά στη 'Μπουκαδούρα''

Εκδήλωση με τον συγγραφέα Γιώργο Χρονά θα γίνει στο στέκι πολιτισμού ''Μπουκαδούρα'' για την παρουσίαση του βιβλίου του ''Προσωρινή μέθη'' (Εκδόσεις ''Οδός Πανός'') σήμερα στις 8 μ.μ. στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας, από το ''Βιβλιόπολις''.

Ο Γιώργος Χρονάς γεννήθηκε το 1948 στον Πειραιά. Από το 1973, που εμφανίστηκε στα γράμματα, έχει εκδώσει 22 βιβλία με ποιήματα, πεζά, θέατρο. Κάνει ραδιόφωνο στο Τρίτο Πρόγραμμα (και παλιότερα στο Πρώτο και Δεύτερο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ.). Πεζά και ποιήματά του  έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Εκατόν είκοσι (120) τραγούδια του έχουν μελοποιηθεί από Ελληνες συνθέτες. Εκδίδει, από τον Φεβρουάριο του 1981, το περιοδικό ''Οδός Πανός'', τις ομώνυμες εκδόσεις, καθώς και τις ''Εκδόσεις Σιγαρέττα'' έως τον Δεκέμβριο του 2014. Ηταν υπεύθυνος (2009-2011) του ένθετου ''Βιβλιοθήκη-Καταφύγιο θηραμάτων'' της ''Σαββατιάτικης Ελευθεροτυπίας''. Το 2011 του απονεμήθηκε το Βραβείο Καβάφη και το 2013 τιμήθηκε από τον Δήμο Πειραιά για την προσφορά του στα ελληνικά γράμματα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Στο πάνελ, μαζί με τον συγγραφέα, θα βρίσκεται η δημοσιογράφος Γεωργία Οικονομοπούλου. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος.