Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 15:57

Εκδηλώσεις προς τιμή του μακεδονομάχου Τέλλου Αγρα

Διήμερες επετειακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στους Γαργαλιάνους προς τιμή του μακεδονομάχου Τέλλου Αγρα (Σαράντου Αγαπηνού) που καταγόταν από τους Γαργαλιάνους.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας, το Σάββατο στις 9.15 το βράδυ θα γίνουν λαμπαδηφορίες και άναμμα του βωμού στο άγαλμα του Τέλλου Αγρα, ενώ στις 10 το βράδυ στην κεντρική πλατεία θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί υπό τους ήχους χάλκινων και κρουστών του Πολιτιστικού και Χορευτικού Ομίλου Καρυδιάς «Αγρας – Μίγγας».

Την Κυριακή στις 8.15 το βράδυ θα γίνει παράταξη των σημαιών των σχολείων της πόλης, της Φιλαρμονικής και των χορευτικών τμημάτων του ΜΕΣΚ, του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Φιλιατρών και του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων στο χώρο του ανδριάντα του ήρωα. Στις 8.30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Θα ακολουθήσει παρέλαση των σημαιών και μετάβασή τους στο χώρο της κεντρικής πλατείας. Εκεί θα γίνουν χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και το δήμαρχο Εδεσσας Δημήτρη Γιάννου, ενώ  ομιλητής θα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Θανάσης Χρήστου. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του ΜΕΣΚ, του Συλλόγου Φιλοπρόοδων και του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.

 

 

Κ.Μπ.