Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 22:51

Παιδική παράσταση “Τα ψηλά βουνά” στην Καλαμάτα

Το θεατρικό έργο «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου, μια από τις πιο πετυχημένες παιδικές παραστάσεις της φετινής σεζόν στο "Ακροπόλ", έρχεται στο Κάστρο Καλαμάτας την Τετάρτη 10 Αυγούστου.

Η παράσταση διατηρεί το λόγο και τις εικόνες του βιβλίου αυτούσια, έτσι ώστε και αν ακόμα κάποιος δε γνωρίζει “Τα ψηλά βουνά” φεύγοντας από την αίθουσα, αισθάνεται ότι έχει διαβάσει το βιβλίο.

Τα σκηνικά της παράστασης εμπλουτίζονται με ψηφιακές προβολές υψηλής ανάλυσης από κινούμενα σχέδια (3D Animation), που βασίζονται στις αυθεντικές εικόνες του βιβλίου, όπως ακριβώς τις σχεδίασε ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου. Πρώτη φορά σε οικογενειακή παράσταση, ψηφιακές προβολές κινούμενων σχέδιων συγχρονίζονται και αλληλεπιδρούν με την κίνηση των ηθοποιών, συνθέτοντας ένα υπέροχο βουκολικό περιβάλλον, με δάσος, άστρα και ουρανό.

Η πρωτότυπη μουσική είναι του Θωμά Καραχάλιου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, η χορογραφία του Δημήτρη Μαργαρίτη, τα ψηφιακά βίντεο του Νίκου Τσιμούρη, τα κινούμενα σχέδια του Βαγγέλη Σιγάλα. Βοηθοί σκηνοθέτη ήταν οι Αναστασία Σιωπίδου, Νίκος Μαραθάς, βοηθός σκηνογράφου η Αναστασία Αγαθού, εκπαιδευτική σύμβουλος η Ειρήνη Ιακώβου. 

Παίζουν οι: Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μάνος Στεφανάκης, Θανάσης

Δόβρης, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Κλεοπάτρα Μάρκου, Σωτήρης Μεντζέλος, Παντελής Φλατσούσης, Νικορέστης Χανιωτάκης.

 

Για πληροφορίες: www.tapsilavouna.gr, τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ. Η προπώληση γίνεται στα: viva.gr, artinfo.gr, Public.