Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 21:47

Πρεμιέρα στις 22 Σεπτεμβρίου για τη «Μαύρη Θύελλα», στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Πρεμιέρα κάνει στις 22 Σεπτεμβρίου στο 17o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, η ταινία του Νίκου Καλλαρά "Μαύρη Θύελλα" τα γυρίσματα της οποίας έγιναν τον περασμένο Μάρτιο στην Καλαμάτα.
Η ΤΑΙΝΙΑ
Το σενάριο της ταινίας που υπογράφουν η Νάνσυ Σπετσιώτη και ο Νίκος Καλλαράς, είναι βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Μεσσήνιου συγγραφέα Δημήτρη Μίγγα.
Η υπόθεση αναφέρεται σε μια βιαστική σέντρα, μια άστοχη πάσα, μια χαμένη μεταβίβαση και τέλος το γκολ που δεν ήρθε, κοστίζουν στον ΠΣ "Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ" την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία και σηματοδοτούν τη στασιμότητα που απειλεί να εγκατασταθεί μόνιμα πλέον στην πόλη αντί της πολυπόθητης ανάπτυξης. Οι φήμες για στημένο παιχνίδι δίνουν και παίρνουν, ενώ οργισμένοι φίλαθλοι κατηγορούν τον Θωμά, που φεύγει από τη ζωή με το παράπονο του αδικημένου. Ο Θωμάς στοιχειώνει στη συνείδηση των συμπαικτών του. Τους επισκέπτεται έναν έναν, προσπαθώντας να τους πείσει να ξαναπαίξουν το παιχνίδι -αυτή τη φορά “στα ίσα”-. Να σβήσουν μονοκοντυλιά τις κατηγορίες, να αποδώσουν δικαιοσύνη στην ομάδα και τους εαυτούς τους και να προσφέρουν στην ομάδα και στην πόλη την αίγλη που τους αξίζει (στη φωτό από τα γυρίσματα της ταινίας στην Καλαμάτα, ο σκηνοθέτης Νίκος Καλλαράς και ο ηθοποιός Γιώργος Χρυσοστόμου).

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Χρυσοστόμου, Στάθης Μαντζώρος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιώργος Γιαννόπουλος και Μάκης Παπαδημητράτος.
Παραγωγός, Γιώργος Καλομενόπουλος, φωτογραφία Νίκος Βούλγαρης, art direction Δημήτρης Ζιάκας, κοστούμια Σοφία Κοτσίκου, Τάσος Δήμας, Κατερίνα Χαλιώτη, ήχος Κώστας Κουράτος, μοντάζ Δώρα Μασκλαβάνου, μουσική Ελένη Λομβάρδου, μιξάζ Κώστας Βαριμπομπιώτης, κάστινγκ Ελπίδα Παναγιωτίδου.
Παίζουν οι μουσικοί: Eλένη Λομβάρδου (πιάνο, keyboards), Aνδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα, fleugelhorn).
Η παραγωγή της ταινίας είναι της 2Κ Films για την ΕΡΤ Α.Ε.

Πολυμέσα