Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 16:49

Μεσσηνιακή συμπαραγωγή οι "Αναμνήσεις μιας κούκλας"

Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους "Αναμνήσεις μιας κούκλας", η οποία έγινε σε συμπαραγωγή της "HeArt Attack Films" της Μεσσήνιας Εύης Μίνου, της "NewTech" και της αυστραλέζικης εταιρείας "Medea Films".

H ιστορία ακολουθεί ένα μικρό κορίτσι και την οικογένεια της λίγο πριν ξεσπάσει η Μικρασιατική καταστροφή. Η μικρή Μυρτώ, χάνει τους δικούς της ανθρώπους και μετ' έπειτα την παιδικότητα της, αποκτώντας τον ρόλο της καινούργιας ''μαμάς'' μέσα σε ένα βράδυ. Είναι κλεισμένη σε ένα υπόγειο με τα δύο μικρότερα της αδέρφια, για να αποφύγουν τον κίνδυνο του ''πάνω ορόφου''. Αυτός είναι στην ταινία, σπαραχτικοί ήχοι σφαγής, χωρίς εικόνα. 

Η παραγωγή έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2016, με διευθύντρια παραγωγής την Εύη Μίνου και οι απαιτήσεις ήταν πολλές. Κατασκευή σκηνικών από το μηδέν, αναπαλαίωση σπιτιού από το 1920, κουστούμια εποχής, παιδιά ηθοποιοί κ.λ.π. 

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, Δημήτρης Τσιλινίκος και Μαριάννα Λαγουρού. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Μ. Χαραλαμπίδης, που μόλις γύρισε από την Αμερική (μετά από 2 χρόνια εργασίας του στο "Game Of Thrones"), με σκοπό να μεταφέρει κινηματογραφικά μια ανατριχιαστική ιστορία για την παιδική ηλικία, αφού ακόμα και σήμερα πολλά παιδιά δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Τα γυρίσματα έγιναν στην Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2016. Με τον ερχομό του 2017, η ταινία ξεκίνησε το ταξίδι της για παγκόσμια φεστιβάλ, αλλά και για εγχώρια.