Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 15:16

Καλαμάτα: Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές στις σχολές της “Φάρις”

Η Θωμαΐς Σταμούλη, επί 15 χρόνια δασκάλα στη Δημοτική Σχολή Χορού, αποτελεί τη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής, όπως αποφάσισε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της “Φάρις”.

Στην ίδια συνεδρίαση, επελέγησαν ο Στάθης Γυφτάκης ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου και ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης στην αντίστοιχη θέση του Εικαστικού Εργαστηρίου.

Οπως είπε στην “Ε” η πρόεδρος της “Φάρις” Αναστασία Μπελογιάννη, το Δ.Σ. του φορέα υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε αναθέσεις καθώς το υπουργείο Εσωτερικών δεν ενέκρινε τη διεξαγωγή διαγωνισμών για την επιλογή καλλιτεχνικών διευθυντών σε κανέναν αντίστοιχο φορέα πανελλαδικά. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ένα ακόμα αντικίνητρο για να υπάρξουν υποψηφιότητες εκτός Καλαμάτας είναι οι μικροί μισθοί που προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο, οι οποίοι αδυνατούν ουσιαστικά να καλύψουν ακόμα και τις μετακινήσεις δασκάλων από την Αθήνα ή άλλες πόλεις προς την Καλαμάτα, προκειμένου αυτοί να συνεργαστούν με την “Φάρις”.

Η παρουσίαση των καλλιτεχνικών διευθυντών, όπως ενημέρωσε η Αν. Μπελογιάννη, θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου που προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα.

Οσον αφορά τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η πρόεδρος της “Φάρις” γνωστοποίησε ότι μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 4 υποψηφιότητες, ενώ η σχετική προθεσμία λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.

Β.Γ.Μ.