Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 08:28

Διαδικτυακή καμπάνια χρηματοδότησης για το πατρικό της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι Μελιγαλά

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαδικτυακή καμπάνια χρηματοδότησης για το πατρικό της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι Μελιγαλά

 

 

Στη διακήρυξη διαγωνισμού προχώρησε ο Δήμος Οιχαλίας για την επιλογή εταιρείας που θα αναλάβει να “τρέξει” διαδικτυακή καμπάνια μικροχρηματοδότησης (crowdfunding) με στόχο να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα χρήματα για την αναστήλωση και αποκατάσταση του πατρικού της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώριο, ώστε ο χώρος να λειτουργήσει ως πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο για την περιοχή.

Η λύση για την διεξαγωγή της καμπάνιας από εταιρεία, σύμφωνα με το σκεπτικό που αναπτύχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, προτιμήθηκε επειδή μια εξειδικευμένη εταιρεία “μπορεί να την υποστηρίξει επαρκώς, ώστε να διασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Η αμοιβή της εταιρείας θα προκύψει ως ποσοστό επί του ποσού που θα συγκεντρωθεί μετά την ολοκλήρωση της καμπάνιας, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος Οιχαλίας με δαπάνες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Προτάσεις και προσφορές από ενδιαφερόμενους θα γίνονται δεκτές έως και τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, είτε ιδιοχείρως είτε με ιδιωτικό ταχυδρομείο (courier) στο Πρωτόκολλο του Δήμου Οιχαλίας, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

TΙ EINAI ΤΟ CROWDFUNDING

Crowdfunding ονομάζεται η χρηματοδότηση κάποιου έργου/project ή κάποιας ιδέας, από πολλούς ανθρώπους οι οποίοι προσφέρουν μικρά ποσά ο καθένας - και από τη συμβολή όλων καλύπτεται ο οικονομικός στόχος για κάθε έργο.

Συνήθως, το crowdfunding αφορά περιπτώσεις μικρο-χρηματοδότησης από 5.000 - 50.000 ευρώ και δεν περιορίζεται σε επιχειρηματικές ιδέες, αλλά και στη χρηματοδότηση life projects για σπορ, τέχνες, ιατρικές ανάγκες, εκπαίδευση, ταξίδια, εθελοντισμό κλπ. Επίσης, το crowdfunding μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τη χρηματοδότηση Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).
 Σήμερα, υπάρχουν διάφορες πλατφόρμες στο Ιnternet που προσφέρουν τη δυνατότητα υλοποίησης κάποιας μορφής crowdfunding.

Υπάρχει η μορφή του crowdfunding που προσφέρει μετοχές σε μικροεπενδυτές, σε venture capitals, χρηματοδότηση με τη μορφή δανεισμού, και όλα τα παραπάνω σε επίδοξους start-uppers. Για τις προηγούμενες μορφές crowdfunding αναπτύσσεται αυτή την περίοδο ένα ιδιαίτερο κανονιστικό πλαίσιο, με στόχο να προστατεύει αμφότερους μικροεπενδυτές, χρηματοδότες αλλά και δημιουργούς project.
Η πιο απλή μορφή του crowdfunding παραμένει, ωστόσο, η απευθείας αξιοποίηση μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας και των εργαλείων που προσφέρει στο χρήστη για την παρουσίαση της ιδέας του και τη δικτύωση μέσω των social media.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER