Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 12:41

Στο αρχαίο θέατρο οι ανασκαφές στη Θουρία

Στο αρχαίο θέατρο επικεντρώνονται φέτος οι ανασκαφικές εργασίες στην Αρχαία Θουρία, που άρχισαν τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, υπό τη διεύθυνση της Ξένης Αραπογιάννη. Αυτό γίνεται προκειμένου, όπως σημειώνεται, να προχωρήσει η αποκάλυψη του μεγάλου μνημείου.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, στις ανασκαφές παίρνουν μέρος 10 εργάτες από την περιοχή, 2 αρχαιολόγοι και ένας αρχιτέκτονας, ενώ θα συμμετάσχουν ως εκπαιδευόμενοι 10 φοιτητές από διάφορα ξένα Πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Στην ανασκαφική ομάδα συμπεριλαμβάνονται ακόμα και πολλοί φοιτητές αρχαιολογίας από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και από άλλα πανεπιστήμια της χώρας.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται, τέλος, ότι οι ανασκαφές πραγματοποιούνται “με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέγας χορηγός είναι το Ιδρυμα Γ. και Βικτωρίας Καρέλια ενώ χορηγοί είναι επίσης το Ιδρυμα Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ιδρυμα Ψύχα και τα μέλη της Εταιρείας Φίλων Αρχαίας Θουρίας”.