Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 13:14

Στην Αθήνα η έκθεση «Ζογγολόπουλος - Χουλιαράς: Μεσσάνα»

 

Οι διοργανωτές της έκθεσης «Ζογγολόπουλος - Χουλιαράς: Μεσσάνα», που πραγματοποιήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στην αρχαία Μεσσήνη, παρουσιάζουν στην Αθήνα την έκθεση και τη συνοδεύουσα έκδοση.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ., στον «Ιανό», Σταδίου 24.

Θα μιλήσουν οι: Πέτρος Θέμελης, πρόεδρος της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, υπεύθυνος των ανασκαφών στην Αρχαία Μεσσήνη. Γιώργος Χουλιαράς, γλύπτης, ομότιμος καθηγητής της ΑΣΚΤ. Αγγελος Μωρέτης, διευθυντής του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου.

Θα ακολουθήσουν προβολή και συζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση «Ζογγολόπουλος - Χουλιαράς: Μεσσάνα» σχεδιάστηκε με απόλυτο σεβασμό και σε οργανική συνομιλία με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στον οποίο δύο από τους πλέον εξέχοντες Ελληνες γλύπτες «εγκαθίστανται» ακολουθώντας νοερά τη διαδρομή του επισκέπτη και υπογραμμίζοντας τη δομή, τον ρόλο και τη σημασία κάθε επιμέρους μνημείου.

Στην υποδειγματικά αναστηλωμένη πόλη της αρχαίας Μεσσήνης (στη δωρική διάλεκτο: Μεσσάνα), σε στενή συνεργασία με τον επί σειρά ανασκαφέα της και πρόεδρο της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, καθηγητή Πέτρο Θέμελη, και σε σχεδιασμό που ακολουθεί και ενδυναμώνει τη διαδρομή της επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο και τα επιμέρους μνημεία του (Κρήνη Αρσινόης, αρχαία Αγορά, Ασκληπιείο, Στάδιο, Παλαίστρα κ.ά.) τοποθετήθηκαν και παρουσιάστηκαν 11 γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου και 11 γλυπτά του Γιώργου Χουλιαρά.