Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 08:16

Ο Πέτρος Θέμελης στη Μελβούρνη

Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, ο οποίος συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Παμμεσσηνιακής Αδελφότητας «Ο Παπαφλέσσας» Betty Dimitropoulos και το γραμματέα της Μεσσηνιακής  Αμφικτιονίας Παναγιώτη Μπαζίγο επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Τμήμα του La Trobe University.

Εκεί τους υποδέχτηκε ο αρχαιολόγος καθηγητής dr. Chris Davens και η Μεσσήνια στην καταγωγή dr. Stephie Nikoloudis και συζήτησαν για τις ελληνικές και κυπριακές αρχαιότητες. Επίσης επισκέφτηκαν το Tentral Center, στο οποίο υπάρχει συλλογή ελληνικών βάζων της νότιας Ιταλίας και έγινε μια επιστημονική συζήτηση με τους ανασκαφείς της Αρχαίας Κορίνθου dr. Ian McPhee και Elizabeth Pemberton.

Η επόμενη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Alphington Grammar School, όπου ο κ. Θέμελης μίλησε στις τάξεις της Denicse Diakodimitriou (η οποία διδάσκει Ελληνικά), για την Αρχαία Μεσσήνη, δείχνοντας και σχετικό βίντεο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τάξεις αυτές, πέραν των ελληνοπαίδων τρίτης γενιάς, ήταν και παιδιά άλλων εθνοτήτων, μεταξύ αυτών και από την Κίνα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας η Παμμεσσηνιακή Αδελφότητα «Ο Παπαφλέσσας» παρέθεσε δείπνο στο rooftop του Κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας, στους κ. Θέμελη και Μπαζίγο καθώς και στον πρόεδρο του Συλλόγου «Ναβαρίνο» Παρασκευά Σωτηρόπουλο.

Στο δείπνο παραβρέθηκαν και πολλά μέλη από άλλους ελληνικούς συλλόγους.