Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 07:53

Συνάντηση Καφαντάρη για έργα πολιτισμού

 

Για τη στερέωση του Κάστρου της Κορώνης, για το φωτισμό των Κάστρων Πύλου και Μεθώνης, καθώς και για την ανακατασκευή του Μουσείου της Χώρας συζήτησαν χθες ο γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης και ο γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου.

Ο κ. Καφαντάρης αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση για αυτή τη συνάντηση: «Θέσαμε στο γενικό γραμματέα την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης μελέτης για την αναστήλωση του Κάστρου της Μεθώνης, το οποίο έχει πολλά προβλήματα, αλλά και τη μελέτη φωτισμού του Κάστρου της Μεθώνης και του Κάστρου της Πύλου. Αφού ενημερώσαμε για όλα τα θέματα, τα οποία υπάρχουν στην περιοχή μας, στον τομέα του πολιτισμού, του ζητήσαμε και αυτός αποδέχτηκε, να γίνει προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση των μελετών μεταξύ του Δήμου Πύλου-Νέστορος, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Πολιτισμού, όπως έχει ήδη γίνει για άλλα έργα, για τον φωτισμό των δύο Κάστρων Μεθώνης και Πύλου και για την αναστήλωση του Κάστρου της Μεθώνης.

Ο κ. Διδασκάλου, αφού μας συνεχάρη για μια ακόμη φορά για τη διαχρονική συνεργασία που έχουμε στα θέματα πολιτισμού και όχι μόνο, δεσμεύτηκε για την προώθηση αυτής της διαδικασίας, για την ολοκλήρωση των μελετών και φυσικά για την κατασκευή των έργων.

Η δημοτική αρχή θα πρέπει άμεσα να φέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο εισήγηση με θέμα τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση των μελετών του φωτισμού των δύο Κάστρων Μεθώνης και Πύλου και για την αναστήλωση του Κάστρου της Μεθώνης, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης».