Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 22:37

Πλατφόρμα και μικρό θέατρο στα 49 στρέμματα στη Δυτική Παραλία

 

Μια μεγάλη πλατφόρμα 9 μέτρων, που θα συνδέσει το Νέδοντα με τον Κορδία κοντά στην ακτή, και ένα μικρό θέατρο σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Δήμος Καλαμάτας για την αξιοποίηση των 49 στρεμμάτων της περιοχής.

Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, απαντώντας χθες σε σχετική μας ερώτηση.

“Πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή. Είναι η προγραμματική που υπογράφουμε με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Α.Ε.” είπε αρχικά για τα 49 στρέμματα και σημείωσε: “Εκεί θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα συγκεκριμένα στρέμματα, έχουμε χρηματοδότηση διασφαλισμένη και θα τρέξει το θέμα αυτό άμεσα. Υπήρξε ένα πρόβλημα στον κωδικό, διαφορετικά θα είχαμε υπογράψει ήδη την προγραμματική με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό. Θέλουμε εκεί, η πρότασή μας είναι αυτή, να φτιάξουμε μια μεγάλη πλατφόρμα 9 μέτρων, η οποία θα συνδέσει το Νέδοντα με τον Κορδία. Η πλατφόρμα θα είναι λίγο υπερυψωμένη και πάνω σε αυτή (έχουμε πάρει και τις σχετικές εγκρίσεις για το αν μπορούμε) θα υπάρχουν φωτισμός, νερό, καμπίνες για κάποιον που θέλει να κάνει μπάνιο και να αλλάξει. Δημιουργείται ένα μικρό θέατρο εκεί μέσα από τα ανεβοκατεβάσματα που θα κάνει, με στόχο να αναβαθμιστεί όλη αυτή η περιοχή”.

Ανέφερε πως “το επόμενο βήμα για μας θα είναι τα 17 στρέμματα που υπάρχουν, που θα πρέπει να διαμορφωθεί ο χώρος, να γίνει πράσινο” και παραδέχτηκε ότι “τα χρήματα δεν φτάνουν για να φτάσουμε μέχρι εκεί, αλλά τουλάχιστον θα ξεκινήσουμε”.

Γ.Σ.