Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 21:34

Απάντηση της “Οδύσσειας” στον Κώστα Χαλκιά

 

Η Θεατρική Ομάδα Ν.Α. Πυλίας “Οδύσσεια” με επιστολή της απαντά στον ηθοποιό –σκληονθέτη Κώστα Χαλκιά όσον αφορά τα σκηνικά του έργου “Ο Κλέφτης”.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας  στις 2/9/2021, σχετικά με τα σκηνικά του σωματείου μας, τα οποία βραβεύτηκαν στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασιάς, τονίζουμε τα ακόλουθα:

Ο μεγάλος πανικός εκδηλώθηκε αφού μας απονεμήθηκε το μοναδικό βραβείο σκηνικών, δεδομένου επί ένα μήνα ολόκληρο είχαν αναρτηθεί τα σκηνικά μας στο διαδίκτυο και βέβαια κάνεις δεν τόλμησε να αμφισβητήσει τη μοναδικότητα τους.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τα σκηνικά του έργου “Τίμια Πράματα” (Ο Κλέφτης) ανήκουν αποκλειστικά στο σωματείο μας και η μορφή που έλαβαν έγινε μετά από οδηγίες της υψίστης αξίας σκηνοθέτιδας κ. Ισμήνη Κωνσταντοπούλου και τοποθετήθηκαν εντελώς διαφορετικά από οποιοδήποτε άλλο έργο.

Τόσο τα παλιά σκηνικά που χρησιμοποιήθηκαν στο έργο “ΒΕΓΓΕΡΑ”, όσο και τα σκηνικά που χρησιμοποιήθηκαν στο έργο  “Τίμια Πράματα” (Ο Κλέφτης) κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου από μέλη του σωματείου μας και όχι βέβαια από τα “χεράκια!!!” οποιοδήποτε τρίτου.

Οποιοδήποτε προσπάθεια υφαπαργής της τεράστιας επιτυχίας μας από άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με το έργο που βραβεύτηκε αποτελεί πράξη επιλήψιμη και επιφυλασσόμασθε να αποκαταστήσουμε την ηθική βλάβη που έχουμε υποστεί από τέτοιες ενέργειες, ενώπιον κάθε αρμοδίου Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, συμπερασματικά, τα σκηνικά που χρησιμοποιήθηκαν στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασιάς δημιουργήθηκαν κατά την παράσταση του έργου “Τίμια Πράματα” από υλικά που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα στην “ΟΔΎΣΣΕΙΑ” και έλαβαν τη μορφή που απαιτούσε η παράσταση από την υψίστης αξίας σκηνοθέτιδα κυρία Ισμήνη Κωνσταντοπούλου.

Συκοφαντικά σχόλια με ειρωνικούς συλλογισμούς αποδεικνύουν το φθόνο προς το σωματείο μας από ανθρώπους που στερούνται επιχειρημάτων και τούτο για να μειώσουν το κύρος του σωματείου μας και της μοναδικής σκηνοθέτιδας μας.

Λυπούμεθα που άνθρωποι χωρίς να έχουν το παραμικρό δικαίωμα και την παραμικρή σχέση με το έργο προβαίνουν σε παρόμοιες ενέργειες, που αποδεικνύουν την εν γένει προσωπικότητα τους.

Επειδή δεν τόλμησαν  να παρουσιάσουν τα δικά μας σκηνικά, τα παραθέτουμε στον παρόν (σ.σ. φωτό) και τα συμπεράσματα επαφίενται στη στοιχειώδη λογική”!