Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 11:35

Μεταφορά εκθεμάτων στο κτήριο Μαιζώνος στην Πύλο

Η μεταφορά των εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πύλου στο κτήριο Μαιζώνος στο Νιόκαστρο, προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, σύμφωνα με απόφαση της γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

 Αυτό ανακοινώθηκε από το Δήμο Πύλου - Νέστορος και αναφέρεται πως «η μεταφορά και λειτουργία του μουσείου στο νέο χώρο αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου, καθώς θα αναδείξει τα σημαντικής αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας ευρήματα και θα συμβάλει στην ολοκληρωμένη περιήγηση του επισκέπτη από την προϊστορική περίοδο έως τη νεότερη ιστορία της περιοχής».
Ο δήμος ενημερώνει ότι «πολύ κοντά στην ένταξη στο ΕΣΠΑ είναι το έργο για την προστασία του Κάστρου της Κορώνης, καθώς έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες μελέτες και αναμένεται πλέον η συζήτηση στο Κ.Α.Σ. στις 23 Ιουλίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ένταξη».
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «τα δύο σημαντικά αυτά έργα πολιτισμού αποτελούν προσωπική δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με συνεχείς παρεμβάσεις και οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθεί στενά την εξέλιξή τους».