Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 14:30

Καλαμάτα: Με επιτυχία το 1ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών (Βίντεο)

Πολιτιστικοί και χορευτικοί σύλλογοι απ’ όλη τη Μεσσηνία με περισσότερους από 370 χορευτές συμμετείχαν στο 1ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Καλαμάτας που έγινε την Παρασκευή και το Σάββατο στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν χοροί και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα και από τις χαμένες Πατρίδες. Ο χώρος από την πρώτη κιόλας μέρα αποδείχτηκε μικρός σε σχέση με τον προσέλευση του κόσμου, δείχνοντας πως το Πολιτιστικό Καλοκαίρι άργησε συγκριτικά με τα περασμένα χρόνια να εντάξει τέτοιου είδους εκδήλωση στο πρόγραμμα του.

Όπως είπε μάλιστα ο εμπνευστής και συντονιστής της διοργάνωσης Νίκος Κισκήρας σε ερώτηση της "Ε", το επόμενο αντάμωμα θα γίνει τριήμερο με τη συμμετοχή χορευτικών από την Πελοπόννησο ευρύτερα, οπότε η επιλογή ενός μεγαλύτερου χώρου όπως το Μέγαρο χορού ίσως να είναι ενδεδειγμένη.

Στο Αντάμωμα συμμετείχαν τα εξής χορευτικά: Σύλλογος “Οι Φίλοι της Μεσσήνης”, Σύλλογος Μικρασιάτες Καλαμάτας, Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, Σύλλογος γυναικών Δωρίου - χορευτικό οι Δωριείς, Σύλλογος Αθλητικού Χορού Καλαμάτας “Ξενία”, Σύλλογος Κρητών Μεσσηνίας "Ο Ψηλορείτης", Πολιτιστικός σύλλογος Μεθώνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας “Η Αγία Τριάδα” – Χορευτικό τμήμα “Αργώ” , Ένωση Ποντίων Μεσσηνίας “Η νέα Ρωμανία”, Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος Μεσσήνης, Χορευτικός Σύλλογος Εν Χορώ Μεσσηνίας, Λαογραφικός Όμιλος Χώρας, Χορευτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος "ΟΙ ΑΜΦΙΕΙΣ", Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών "Ο Πυρσός", Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσσήνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Φαραί Γιαννιτσανίκων. Ενδιάμεσα έγινε η παράδοση αναμνηστικών από το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, χορεύοντας όλοι οι συμμετέχοντες ένα καλαματιανό.

Οι εκδηλώσεις του 1ου Ανταμώματος Παραδοσιακών Χορών εντάχθηκαν στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2022 που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. «Φάρις».