Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 10:00

Όλα έτοιμα για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμών Χορού “Kalamata Dance Cup - Beyond Limits”

Περισσότεροι από 1.000 αθλητές - χορευτές κάθε ηλικίας δίνουν ραντεβού στην Καλαμάτα, για το 4ο Διεθνές Κύπελλο Χορού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ένα υπερθέαμα χορού και καλλιτεχνικής έκφρασης, με πάνω από 1.500 παραστάσεις χορού, θα «στηθεί» στο  Δημοτικό κλειστό «Τέντα» Καλαμάτας. Ο λόγος για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμών Χορού “Kalamata Dance Cup - Beyond Limits” που επιστρέφει πιο εντυπωσιακό από κάθε άλλη φορά, με δυναμικό “Dance Challenge Πρωτάθλημα” καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ.

Συμμετέχοντες ηλικίας από 3 έως 73 ετών, σε διάφορα είδη χορού, από κάθε γεωγραφική περιφέρεια της χώρας, και από 11 χώρες συμμετοχής θα δώσουν χρώμα και λάμψη στη φετινή διοργάνωση, η οποία προμηνύεται μοναδική, έχοντας το σύνθημα «Visit Kalamata to dance», επιβεβαιώνοντας ότι η Καλαμάτα είναι η «Πόλη του Χορού».

Η επίσημη Τελετή έναρξης Gala, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 7.30 μ.μ.. Εισαγωγή στην Τελετή Έναρξης θα κάνει η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλαμάτας για το καλωσόρισμα των επισκεπτών, ενώ την αυλαία φέτος θα ανοίξουν όπως κάθε χρόνο, άτομα Με και Χωρίς Αναπηρία από την προσκεκλημένη - καταξιωμένη και έμπειρη ομάδα καλλιτεχνών “Dagipoli Dance Co”.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της “Φάρις” Παντελής Δρούγας σημείωσε πως το Φεστιβάλ γιγαντώνονται, ευελπιστώντας όπως είπε, στο μέλλον να φιλοξενήσει χιλιάδες αθλητές και κατ’ επέκταση επισκέπτες στην Καλαμάτα.  Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ο Α' Αντιπρόεδρος Παύλος Κρανιώτης τόνισε ότι το Επιμελητήριο πάντα στηρίζει δράσεις που ενισχύουν με το έργο τους τον πολιτισμό της πόλης. «Αυτή τη στιγμή πάνω από 1000 χορευτές μαζί με τους συνοδούς τους θα δοκιμάσουν τα τοπικά προϊόντα της πόλης, θα γεμίσουν ξενοδοχεία, ενώ θα καταναλώσουν στα εμπορικά καταστήματα και σε αυτά της εστίασης, προσδίδοντας μια τεράστια οικονομική ώθηση στην πόλη μας» επισήμανε. Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του KDC, Πρόεδρος διοργανωτή φορέα Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμάτας Dance Challenge και Οργανωτικής Επιτροπής 4th Kalamata Dance Cup 2022 Νίνα Δράκου, υπογράμμισε πως πάνω από 5 ξενοδοχεία και πολλαπλά λοιπά καταλύματα θα φιλοξενήσουν και φέτος τους καλλιτέχνες χορευτές και τον κόσμο του Kalamata Dance Cup απ’ όλα τα μέρη, με λεωφορεία αλλά και με πολλά ΙΧ να καταφτάνουν στην Καλαμάτα για να συμμετέχουν στο μεγάλο αγώνα χοροαθλητισμού. «Με χαρά αναμένουμε και την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει το Φεστιβάλ που συνδυάζει τέχνη, αθλητισμό και τουρισμό στο πλαίσιο του πολιτιστικού – αθλητικού τουρισμού» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια επιβράβευση συντονισμένης προσπάθειας μέσα από συνέργειες. «Το νέο ισχυρό πάνελ της Κριτικής Επιτροπής του KDC αποτελείται από 38 διακεκριμένους διεθνείς Κριτές χορού του Διαγωνισμού, μεγάλα ονόματα του χώρου, επαγγελματίες ταλαντούχους χορογράφους στο σύγχρονο χορό αλλά και στο λάτιν, αστέρες της τηλεοπτικής show biz και όχι μόνο. Οι εγγεγραμμένοι έχουν ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τις περσινές συμμετοχές, με τους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε πρώτο πλάνο, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο χοροαθλητισμός έχει πλέον αποτελέσει μία από τις δημοφιλέστερες μορφές άθλησης για μικρούς και μεγάλους στην Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η Καλαμάτα σε πρώτο πλάνο, δίνει το δυναμικό της παρόν καθώς αποτελεί αναμφισβήτητα μια μεγάλη χορευτική καλλιτεχνική δύναμη» είπε μεταξύ άλλων, υπενθυμίζοντας το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Kalamata Dance Cup όχι μόνο από διάφορες χώρες αλλά και από διάφορες ηπείρους. «Φέτος για το 2022 έχουμε συμμετοχή από Ευρώπη, Αυστραλία και Αφρική. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα υποδεχτούμε μια μεγάλη ομάδα 25 χορευτών από το Congo της Αφρικής το “Groupe Folklorique Elima International” στο πλαίσιο συνεργασίας Ευρωπαίων και Αφρικανών καλλιτεχνών του χορού που είχαμε ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά» κατέληξε.

Το διήμερο του Φεστιβάλ θα μεταδίδεται live μέσα από το κανάλι του “Kalamata Dance Challenge” στο Youtube αλλά και από το χοροαθλητικό ελληνικό κανάλι στο Facebook DanceSport Live Tv. Το 4ο Διεθνές Κύπελλο Χορού «Kalamata Dance Cup 2022» τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ), του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου. Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας Dance Challenge σε συνεργασία με την PolisArt Κοιν.Σ.Επ. Προπώληση στο viva.gr. Η είσοδος θα είναι δωρεάν για μαθητές δημοτικού και Α.Μ.Ε.Α.