Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 22:41

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στο Μπιλμπάο

Μια μοναδική εμπειρία ανταλλαγής απόψεων και κατάθεση νέων προτάσεων για το μέλλον των φεστιβάλ με κατεύθυνση και γνώμονα την διεκδίκηση της ισότητας έγινε στο 64ο διεθνές φεστιβάλ του Μπιλμπάο.

Ηταν μια ουσιαστική συνάντηση των γυναικών βασικών συντελεστών διεθνών φεστιβάλ απ’ όλο τον κόσμο στην οποία παρευρέθηκαν η Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, Τζίνα Πετροπούλου και η καλλιτεχνική σύμβουλος Κλεώνη Φλέσσα καταθέτοντας πρόταση συνεργασίας και συμπαραγωγών μεταξύ των φεστιβάλ. Παράλληλα, κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ παρουσία των συντελεστών έγινε σε ειδική προβολή η παρουσίαση του σπονδυλωτού ντοκιμαντέρ «Διεκδικώντας την Ελευθερία», η συμπαραγωγή των δυο φεστιβάλ και της ΕΡΤ, όπου οι Έλληνες, Καλλιόπη Λεγάκη, Γιώργος Δανόπουλος, Ισμήνη Σακελαροπούλου και οι Βάσκοι δημιουργοί έτυχαν θερμής υποδοχής από το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.

ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Εδώ και 36 χρόνια η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου, η μακροβιότερη κινηματογραφική διοργάνωση του είδους της στην Ευρώπη, αποτελεί το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της ελληνικής κοινότητας στο Μόναχο. Φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έχει τη χαρά να συμμετέχει με δύο ελληνικές παραγωγές, προσθέτοντας άλλη μία επιτυχημένη διεθνή συνεργασία στο ενεργητικό της. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο, που ήδη ξεκίνησε δυναμικά από τις στις 18 Νοεμβρίου στο Rio Filmpalast με την “Σμύρνη μου αγαπημένη“ και θα ολοκληρωθεί στις 27 Νοεμβρίου στο Gasteig HP8, το Φεστιβάλ συμμετέχει με τα ντοκιμαντέρ “Αόρατοι” της Μαριάννας Κακαουνάκη και “Παππούς μου ο Παπαφλέσσας” της Κλεώνης Φλέσσα, από το πρόγραμμα του 8ου ΔΦΝΠ.