Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 22:31

Κινηματογραφικό Εργαστήρι στην Καλαμάτα: ”Γυρίζοντας μια ταινία" στο Εργατικό Κέντρο

Kινηματογραφικό εργαστήρι με τίτλο "Γυρίζοντας μια ταινία" θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 5 μ.μ. με τον Γιώργο Λουριδά στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στα πλαίσια του Πρώτου Παιδικού και Εφηβικού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ.

Ο Καλαματιανός σκηνοθέτης και δημιουργός του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ    Αγρινίου “Οι Μονόλογοι της Λήδας” θα μυήσει τους συμμετέχοντες με την αφηγηματική βοήθεια του συγγραφέα Παντελή Φλωρόπουλου στην κινηματογραφική αφήγηση. Σε ένα 4ωρο σεμινάριο νέοι ηλικίας 13-18, θα μάθουν να γυρίζουν    και να παίζουν σε μια κινηματογραφική σκηνή. Ο Παντελής Φλωρόπουλος ασχολείται με το παραμύθι, που αφορά μικρούς και    μεγάλους, έχοντας εκδώσει ως τώρα 5 βιβλία, ενώ έχει δημοσιεύσει δεκάδες παραμύθια σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και δεκάδες άρθρα για το λαϊκό και το έντεχνο    παραμύθι. Είναι ο ιδρυτής και εκδότης του “Αραμπά” (1991 – 1997) και της εβδομαδιαίας    εφημερίδας “Αναγγελία” στο Αγρίνιο από το 2000 μέχρι το 2017, έκτοτε δε τακτικός    συνεργάτης της. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα γυριστεί μια μικρή ταινία που θα προβληθεί την τελευταία μέρα του φεστιβάλ. «Για την συμμετοχή σας παρακαλούμε να δηλώσετε τα εξής στοιχεία Όνομα, Επώνυμο, Ηλικία, Τηλέφωνο και να τα αποστείλετε στο email: giorgosslouri@gmail.com ή στο    enosisk@gmail.com μέχρι και την Πέμπτη 8/2. Το ανώτατο όριο συμμετοχής θα είναι 12 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟ» - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Παράλληλα, το Πρώτο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας (#kalyff) προσκαλεί παιδιά και εφήβους να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και να συμμετάσχουν σε μια εκπαιδευτική και    ψυχαγωγική δράση. Νέοι άνω των 10 ετών μπορούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό «Κάνε το Καλό!», να δημιουργήσουν τη δική τους κινηματογραφική αφήγηση και να κερδίσουν κινηματογραφικά δώρα.    Όλες οι ταινίες θα προβληθούν στο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου το ερχόμενο Σάββατο σε μια δημόσια προβολή όπου το κοινό θα βραβεύσει την καλύτερη.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Οπως τονίζεται από τους διοργανωτές: «Δημιουργήστε τη δική σας μικρού μήκους ταινία (διάρκειας έως 2 λεπτά) μέσα στην οποία καλείστε να κάνετε μια καλή πράξη. Φτιάξτε την ομάδα: Μόνοι σας ή με παρέα, ό,τι προτιμάτε. Γράψτε το σενάριο: αντλήστε έμπνευση από ό,τι υπάρχει γύρω σας: φίλοι, συγγενείς, κατοικίδια, αντικείμενα, παιχνίδια, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά σας και φτιάξτε την ιστορία σας. Σκεφτείτε τη συνθήκη που λένε και οι σοφοί σεναριογράφοι: Ποιος, που, πότε, πως και γιατί; Πώς ξεκινάει η ιστορία; Ποιος είναι ο τίτλος της; Ποιες είναι οι εκπλήξεις και ποιες οι ανατροπές που κάνουν την υπόθεση να κορυφωθεί; Και τελικά, πως ολοκληρώνεται; Σκοπός είναι να αναδείξετε μια καλή πράξη, στους γύρω σας, στους αδύναμους, στο περιβάλλον, σε    ό,τι αγαπάμε! Ανακαλύψτε τον εξοπλισμό σας: επιλέξτε ανάμεσα σε κινητό, tablet, laptop, φωτογραφική μηχανή, ότι σας βολεύει. Ανακαλύψτε το χώρο σας: Εξερευνήστε σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε γωνία του σπιτιού, του κήπου, του σχολείου, της γειτονιάς, της πόλης μας. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι! Φτιάξτε το πλάνο σας: Ανοίξτε το φακό και διαλέξτε την απόσταση που προτιμάτε. Προσπαθήστε να    γυρίσετε σε καλή ανάλυση (hd, 720p ή 1080p) και σε landscape mode 16:9. Η προθεσμία λήγει την Πέμπτη 9/2, καθώς δόθηκε παράταση στις αιτήσεις. Στείλτε μας τα βίντεο σας στο kalyff@filmhouse.gr. Αν το βίντεο σας είναι μεγάλο, μπορείτε να χρησιμοποιήστε το wetransfer.com Περισσότερες πληροφορίες και ο κανονισμός συμμετοχής θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ filmhouse.gr/kalyff».