Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023 14:00

Παρουσιάστηκε το βιβλίο “Όρια και Ρήξεις” της Αντωνίας Παυλάκου

Με επιτυχία έγινε την περασμένη Κυριακή η παρουσίαση του βιβλίου της Αντωνίας Παυλάκου με  τίτλο “Όρια και Ρήξεις”, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.), στην Αθήνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Χαιρετισμό απέστειλε η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Καλυψώ Γούλα, ενώ στην εκδήλωση επίσης χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Ε.Ε.Λ. Κώστας Καρούσος και από τις εκδόσεις 24γράμματα ο εκδότης Γιώργος Δαμιανός, μιλώντας και οι δύο με θερμά λόγια για τη συγγραφέα και το βιβλίο της αλλά και για το έργο της ως προέδρου της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων. Για τα Όρια και τις ρήξεις των ηρωίδων της Αντωνίας Παυλάκου μίλησε η λογοτέχνης Τζούλια Πουλημενάκου, ενώ ο φιλόλογος -συγγραφέας Χρίστος Ρώμας ανέλυσε διεξοδικά τα νοήματα και τα υφολογικά στοιχεία των διηγημάτων, διερμηνεύοντας εύστοχα τη σκέψη και τη στόχευση της συγγραφέως. Η Αντωνία Παυλάκου μίλησε για τη διαδικασία συγγραφής και διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο της, τα οποία συνοδεύτηκαν από την Τέτα Βασιλάκη στο πιάνο και στο τραγούδι.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε το μέλος της Ε.Ε.Λ. και της Ε.Μ.Σ., λογοτέχνης Χρίστος Κοντοβουνίσιος, π. πρέσβης. Παραβρέθηκαν φίλοι συνάδελφοι, συμμαθήτριες, παλιοί καθηγητές και συγγενείς της Αντωνίας Παυλάκου αλλά και μέλη- συγγραφείς της Ε.Ε.Λ. και της Ε.Μ.Σ., οι οποίοι πήραν μια ουσιαστική γεύση για τις υπερβάσεις των ηρώων και των ηρωίδων της. Η αποφώνηση έγινε μουσικά από τον Λευτέρη Χριστακόπουλο και την Τέτα Βασιλάκη.