Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 11:30

“A Bounce 4 Men” στο σημερινό πρόγραμμα του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού

Με ενδιαφέρον παρακολουθεί το κοινό της πόλης, επισκέπτες και φίλοι του χορού την τελευταία εβδομάδα του αναγνωρισμένου 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια του οποίου έχουν καταγραφεί sold out παραστάσεις.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει το “A Bounce 4 Men” με τον Ηλία Χατζηγεωργίου, μία παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων. Πίσω από τα στερεότυπα της ανδροκρατούμενης hip hop κουλτούρας που αναζητά διαπιστευτήρια δύναμης, κυριαρχίας και εξουσίας, τέσσερις άνδρες μάχονται για να βρουν τον προσωπικό τους παλμό και να οδηγηθούν σε κάτι πιο βαθύ, ουσιώδες και αρχέγονο. Άλλοτε με χιούμορ και αυτοσαρκασμό και άλλοτε με σκληρότητα, βία και φόβο. Η παράσταση θα ανέβει στις 7 μ.μ. στο Black Box του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Τέσσερις άνδρες νέοι, ωραίοι και δυνατοί, βίαιοι, ανώριμοι και αφελείς, παγιδευμένοι μέσα στην ταυτότητα που τους έχει δοθεί — μπαίνουν σε μια παλμική τροχιά που τους οδηγεί σε αχαρτογράφητα νερά. Από τα decks του DJ, ένας πέμπτος άνδρας ορίζει τον ρυθμό, ενώ ταυτόχρονα παρασύρεται από τον δικό τους. Δύο χτύποι σε γρήγορη επανάληψη μπορούν να μας ξεσηκώσουν. Δύο χτύποι αργοί, διαδοχικοί, αρκούν για να μας καταρρακώσουν. Η πτώση του παλμού σηματοδοτεί τον θάνατο, τη σιωπή, την ανυπαρξία, το τίποτα. Η κλιμάκωσή του αντιθέτως συνεπάγεται με αδρεναλίνη, ένταση, δράση, ζωή, έρωτα, φόβο και αγωνία. “Βounce” είναι ο παλμός, αλλά και ο πόνος, που φεύγει και επιστρέφει δυνατότερος, για να σου υπενθυμίσει τον κίνδυνο και να σε ενεργοποιήσει ξανά.

ART WITHIN ONE

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η εκδήλωση με τίτλο "Αrt Within One" στις 9 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, όπου καλλιτέχνες και σπουδαστές του Φεστιβάλ θα αυτοσχεδιάσουν επί σκηνής. Η εκδήλωση ξεκίνησε πρόπερσι και είχε μεγάλη ανταπόκριση σε κοινό και καλλιτέχνες. Πρόκειται για ένα κάλεσμα στους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες του Φεστιβάλ και σε σπουδαστές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των επαγγελματικών σεμιναρίων να βρεθούν όλοι μαζί και να μοιραστούν την τέχνη τους. Mια εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό, με συνοδεία μουσικής, κατά την οποία οι συμμετέχοντες καλούνται να συνομιλήσουν χορευτικά με τους συναδέλφους τους και να δείξουν στην καλλιτεχνική κοινότητα την προσωπική τους προσέγγιση στην κίνηση μέσα σε ένα λεπτό. Το event θα λάβει χώρα αρχικά το πρωί (11 π.μ.-2 μ.μ.) στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει ο τελικός στην Κεντρική Πλατεία. Η είσοδος στις παραστάσεις της Κεντρικής Πλατείας και στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.