Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 15:45

Πρόταση για αξιοποίηση Μπεζεστενίου στον Μελιγαλά

Πρόταση για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του Μπεζεστενίου στον Μελιγαλά, παρουσιάστηκε πρόσφατα, από τη “Βιώσιμη Πόλη” και την εταιρεία μελετών Datagrid, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης “Μαρία Κάλλας”, παρουσία της δημάρχου Οιχαλίας Παναγιώτας Γεωργακοπούλου, της Τεχνικής Υπηρεσίας και άλλων στελεχών του δήμου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη “Βιώσιμη Πόλη”, η επανάχρηση του εν λόγω κτιρίου στοχεύει στη διαμόρφωσή του σε χώρο τέχνης, ειρήνης και πολιτισμού, διατηρώντας την ταυτότητα και την έντονη ιστορία που το ακολουθεί.

Με την ανακατασκευή αυτή, θα δημιουργηθούν αξιοποιήσιμοι χώροι, πρωτίστως για τους πολίτες της περιοχής και κατ’ επέκταση για τον Δήμο Οιχαλίας, ο οποίος αναμένεται να αναβαθμιστεί πολιτιστικά από το έργο αυτό. Πιο συγκεκριμένα, τα νέα σχέδια περιλαμβάνουν τους εξής χώρους:

Βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο. Πολυχώρο συνεδριάσεων και εκδηλώσεων. Υπαίθριο στέκι. Φιλαρμονική-Ωδείο. Αίθουσα διαδραστικής προβολής "Μαρία Κάλλας".

Η αρχιτεκτονική προσέγγιση των νέων σχεδίων πραγματοποιείται με σεβασμό στο υπάρχον περιβάλλον και στην επίτευξη της αρμονικής συνύπαρξης του παλαιού με το νέο.
Καταλήγοντας, η “Βιώσιμη Πόλη” αναφέρει ότι “με εμπιστοσύνη στους συνεργάτες της, προχωρά σε καταθέσεις προτάσεων που έχουν σαν στόχο την αναβάθμιση του τόπου υλοποίησής τους και προσβλέπει στην περαιτέρω ανάδειξή τους”.