Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 14:13

Συναυλία βιεννέζικης κλασικής μουσικής αύριο στο Μέγαρο Χορού

Συναυλία βιεννέζικης κλασικής μουσικής από την Πανεπιστημιακή Ορχήστρα του Γκρατς της Αυστρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, με πιανίστα τον Αρη Alexander Blettenberg με καταγωγή από την Καλαμάτα και μαέστρο τον Andrej Skorobogatko.

Η συναυλία θα γίνει για φιλανθρωπικό σκοπό και τα έσοδα της θα διατεθούν υπέρ της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Ο.Α.Κ. Μεσσηνίας.

Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και της “Φάρις”.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες, η υπεύθυνη του “Mani Sonnenlink” και συντονίστρια της εκδήλωσης Μπούργκι Μπλάουελ αναφέρθηκε στην Ορχήστρα, λέγοντας πως αποτελείται από καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου του Γκρατς, στο οποίο όπως είπε σπουδάζουν πολλοί Έλληνες, κάνοντας λόγο για ένα εξαιρετικό σύνολο. Εκ μέρους της Ο.Α.Κ. Μεσσηνίας, ο Κώστας Βλαχονικολός σημείωσε πως η συγκεκριμένη βραδιά ενίσχυσης βρίσκει την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας σε μια περίοδο που έχει ανάγκες περισσότερο από ποτέ. Στο πλαίσιο ενίσχυσης του έργου τους, δήλωσε πως μεταστεγάστηκε σε οικοπεδικό χώρο ο οποίος παραχωρήθηκε δωρεάν, όπου εκεί θα αναπτυχθούν οι εγκαταστάσεις της. Στη συνέχεια ανέλυσε τους στόχους της Ο.Α.Κ., τονίζοντας μεταξύ άλλων την έναρξη ακαδημιών της Ομάδας, με σκοπό την εκπαίδευση των παιδιών. O καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Στάθης Γυφτάκης υπογράμμισε, πως παρότι πρόκειται για μια ερασιτεχνική Ορχήστρα, ο όρος “ερασιτεχνισμός” στην Αυστρία πολλές φορές μπορεί να είναι ταυτόσημος με τον όρο “επαγγελματίας”, ενημερώνοντας πως θα παρουσιαστεί το εμβληματικό 5ο κοντσέρτο για πιάνο του Μπετόβεν. Τέλος, ο Αρης Alexander Blettenberg δήλωσε πως είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο που του δόθηκε πάλι η ευκαιρία να εμφανιστεί στην Καλαμάτα, από την οποία κατάγεται η μητέρα του. «Πρόκειται για μια μουσική βραδιά η οποία κατά τη γνώμη μου θα αρέσει όχι μόνο στους λάτρεις της κλασικής μουσικής αλλά ευρύτερα στο κοινό» συμπλήρωσε.

Πρόγραμμα: • Franz Schubert: Εισαγωγή "Rosamunde" (D.797) • Wolfgang Amadeus Mozart: Συμφωνία Νο40 σε Σολ ελάσσονα, KV 550 • Johann Strauss Sohn: The Emperor Waltz (Op. 437) • Ludwig van Beethoven: Κοντσέρτο για πιάνο Νο 5 "Αυτοκρατορικό" σε Μι ύφεση Μείζονα Op. 73. Η τιμή του εισιτηρίου έχει οριστεί στα 10 ευρώ (προπώληση στην είσοδο μια ώρα πριν τη συναυλία). Για κρατήσεις επισκεφθείτε το tickets@mani-sonnenlink.com ή καλέστε στο 693733133.