Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 22:47

Παρουσίαση μυθιστορήματος του Ντέιμον Γκάλγκουτ

Το μυθιστόρημα του Νοτιοαφρικανού συγγραφέα Ντέιμον Γκάλγκουτ «Η Υπόσχεση», (Βραβείο Booker 2021) θα παρουσιαστεί και θα σχολιαστεί την Τετάρτη 21/2, στην τέταρτη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας.

Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη συνάντησή της (15/11/23), η Λέσχη αποφάσισε να ασχοληθεί με έργα ξένων βραβευμένων συγγραφέων (Νόμπελ, Booker, Pulitzer, άλλα βραβεία). Στη δεύτερη συνάντηση (13/12/23) παρουσιάστηκε και σχολιάστηκε το μυθιστόρημα του Χιλιανού συγγραφέα Πέδρο Λεμεμπέλ «Φοβάμαι Ταυρομάχε», (Βραβείο στον Κώστα Αθανασίου για τη μετάφραση του μυθιστορήματος στα Ελληνικά). Στην τρίτη συνάντηση (17/1/24) παρουσιάστηκε και σχολιάστηκε το μυθιστόρημα του Άγγλου συγγραφέα Γουίλιαμ Γκόλντιν «Ο Άρχοντας των Μυγών», (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1983). Στις επόμενες συναντήσεις θα παρουσιαστούν τα βιβλία:
-«Καθώς Ψυχορραγώ» του Αμερικανού συγγραφέα Ουίλιαμ Φώκνερ (Νόμπελ 1949).
-«Με καταγωγή από τη Μαριούπολη» της Γερμανοουκρανής Νατάσας Βοντίν (Βραβείο της Έκθεσης Βιβλίου της Λειψίας και άλλα βραβεία στην Ευρώπη).
-«Κάποτε πρέπει να περπάτησα σε τρυφερό χορτάρι» της Αυστριακής Καρολίνας Σούτι (Βραβείο Λογοτεχνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2015).
-«Ένας τάφος για τον Μπορίς Νταβίντοβιτς» του Σέρβου συγγραφέα Ντανίλο Κις που από πολλούς θεωρείται ο Μπόρχες των Βαλκανίων. Τιμήθηκε με λογοτεχνικά βραβεία της πατρίδας του και με βραβεία κριτικών και κοινού σε άλλες χώρες. H σειρά και η ημερομηνία παρουσίασης των τεσσάρων βιβλίων θα καθορίζεται σε κάθε προηγούμενη συνάντηση.