Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 21:40

Σημαντικές εκδηλώσεις στο Δημοτικό Ωδείο

Σημαντικές εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας για το Μάρτιο.

Πριν το ξεκίνημα του νέου μήνα, ο Φεβρουάριος θα κλείσει με σεμινάριο του Δημήτρη Κούντουρα για την παλαιά μουσική αύριο στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του ΔΩΚ.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 5 μ.μ. θα ακολουθήσει δωρεάν σεμινάριο του Δημήτρη Κούντουρα, εστιασμένο στην μουσική για φλάουτο του G.Ph. Telemann, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Την ίδια μέρα στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ - παρουσίαση ιστορικών φλάουτων του Δημήτρη Κούντουρα με τίτλο "Χίλια χρόνια μουσικής για φλάουτο" στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο. Την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 5 μ.μ. θα λάβει χώρα συναυλία μουσικής δωματίου με τίτλο "Poetry and Dance" στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Συμμετέχουν: Katalin Kertész και Γεωργία Τσολάκη - βιολί, Martina Weidner - βιόλα, Katja Brandl-Koehlen –πιάνο. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και οι δωρεές όπως τονίζεται από τους διοργανωτές… ευπρόσδεκτες. Την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 9 μ.μ. θα λάβει χώρα συναυλία του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου "Μελίφωνο" για την μέρα της γυναίκας στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Διεύθυνση: Αθανασία Κυριακίδου, πιάνο: Μαρία Παπαπετροπούλου. Είσοδος: 10 ευρώ. Το πρόγραμμα του ΔΩΚ θα συνεχιστεί το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 8 μ.μ. στην Αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με συναυλία των τελειόφοιτων σπουδαστριών του ΔΩΚ (Ζωή Κατσαπάρα - βιολί, Κατερίνα Χρυσανθακοπούλου - φλάουτο με ράμφος, Λουκάς Γεώργας – πιάνο). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ Κιθάρας του Άκη Σιψά στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο του "12ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας". Η είσοδος έχει οριστεί στα 5 ευρώ. Την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 8 μ.μ. θα οργανωθεί αποκριάτικη συναυλία τάξης Φλάουτου με ράμφος του Γ. Παυλάκου με πολλούς... καλεσμένους, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Η εκδήλωση με τίτλο "Η Άνοιξη ήρθε νωρίς" θα έχει ελεύθερη είσοδο.

Τέλος, από την Παρασκευή 29 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 1 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί το 5ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας "σΤης ελιάς το δάκρυ" στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.