Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 08:25

Μετεγκατάσταση εκθεμάτων Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου

Στο κτήριο "Μαιζώνος" στο Νιόκαστρο Πύλου θα μετεγκατασταθεί το σύνολο των παλαιών ευρημάτων που φιλοξενούνταν στο Αντωνοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου αλλά και νεότερων που έχουν προκύψει από τις ανασκαφικές έρευνες των τελευταίων ετών στην περιοχή της Πυλίας.

Η αλλαγή αυτή εντάσσεται στο έργο «Επανέκθεση Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου, Δήμου Πύλου – Νέστορος Περιφέρειας Πελoποννήσου» το οποίο υλοποιείται από τη ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Τα στάδια του έργου, καθώς και όλες οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης που γίνονται στο ανάκτορο του Νέστορα, θα γίνονται αμέσως γνωστές στο κοινό μέσα από την ιστοσελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας και την ανάλογη σελίδα στο facebook.

Με τον τρόπο αυτό, ξεκινά μια ανοικτή "επικοινωνία" των πολιτών με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ευρήματα, με ένα σύγχρονο τρόπο.

Το Αντωνοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πύλου έκλεισε επίσημα στις 27 Ιανουαρίου και σύντομα θα ανακοινωθεί νέα μελέτη που θα αφορά τη μελλοντική χρήση του. Το κτήριο "Μαιζώνος" όπως έγινε γνωστό από τη ΛΗ' Εφορεία, θα γίνει ένας πολυεπίπεδος πολιτιστικός κόμβος. 

Η «Επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου, Δήμου Πύλου – Νέστορος Περιφέρειας Πελoποννήσου» έχει ενταχθεί στο  επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ)» με προϋπολογισμό  1.099.750,00 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2015.