Κυριακή, 08 Ιουνίου 2014 08:45

Χορογράφοι καλούν τους Καλαματιανούς για ξενάγηση

Σε ανοιχτή συνάντηση καλούν τους κατοίκους της Καλαμάτας, την Τρίτη 10 Ιουνίου στο Ζουμπούλειο Μέγαρο, στις 7.30 το απόγευμα, οι χορογράφοι του Συνδέσμου Χορού, στο πλαίσιο του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού.

Η πρόσκληση προέρχεται από το Εργαστήρι Χορογραφίας «On the road» και απευθύνεται -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- σε «όσους κατοίκους της πόλης επιθυμούν να συνδράμουν με τις αφηγήσεις τους στην δημιουργία της παράστασης-περιήγησης που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ και θα είναι αφιερωμένη στην πόλη».

Σημειώνεται, ειδικότερα, ότι «οι χορογράφοι του Συνδέσμου Χορού Βάσω Γιαννακοπούλου, Ιρις Καραγιάν, Μαρία Κολιοπούλου, Μέντη Μέγα, Μαριέλα Νέστορα και Κατερίνα Σκιαδά, αναζητούν ιστορίες που αγγίζουν την ιστορική μνήμη της πόλης, που αφορούν στα κτήρια ή τους δημόσιους χώρους της, τα ήθη και τα έθιμα, τις ζωές των κατοίκων της όπως υπήρξαν ή υπάρχουν μέσα στο χρόνο. Ολοι όσοι θέλουν να μοιραστούν με τις χορογράφους προσωπικές ιστορίες, φωτογραφίες ή άλλα υλικά αρχείου που αφορούν στην πόλη της Καλαμάτας και τους ανθρώπους της, ή έχουν κάποια αφήγηση, φωτογραφία, γράμμα ή ντοκουμέντο, κάποια ιστορία ή ακόμα και κάποια "ειδική γωνιά" της πόλης που θα άξιζε να τη μάθουν όλοι, είναι ευπρόσδεκτοι, ενώ το όνομα όσων συνέβαλαν με τις αφηγήσεις τους θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της παράστασης».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι τα υλικά που θα φέρουν μαζί τους οι κάτοικοι πρέπει να είναι αντίγραφα των πρωτότυπων, ενώ σε κάθε περίπτωση, περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 27210 83086 και 27210 90886.