Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014 08:45

Σε φεστιβάλ ποίησης στη Γαλλία ο Δημήτρης Κοσμόπουλος

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της Γαλλίας λαμβάνει μέρος ο Μεσσήνιος δημιουργός Δημήτρης Κοσμόπουλος, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ Voix de la Mediterranee γίνεται κάθε δύο χρόνια στην Sete της Γαλλίας. Εκεί δίνουν το "παρών" ποιητές από 120 χώρες.

Οι αναγνώσεις γίνονται σε διάφορα σημεία της πόλης και εν πλω. Ο κάθε συμμετέχων διαβάζει 2 ή 3 ποιήματα κάθε μέρα. Υπάρχει ακροατήριο σε όλες τις αναγνώσεις, οι οποίες ξεκινούν από τις 9 το πρωί και τελειώνουν τα μεσάνυχτα. Η Ελλάδα έχει μια δυνατή παρουσία μέσα από τον ποιητή και δοκιμιογράφο Δημήτρη Κοσμόπουλο. Μια καινοτομία του φεστιβάλ είναι η παρουσίαση ορισμένων ποιημάτων σε νοηματική γλώσσα. Καθοριστικό ρόλο για το φεστιβάλ έχει η εμπνεύστρια - διευθύντρια Malthe Valler Bled. Στην Πλατεία του Βιβλίου επίσης, στο κέντρο της πόλης, λειτουργούν περίπτερα εκδοτικών οίκων με βιβλία ποιητών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ. 

Ο κ. Κοσμόπουλος έχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2013 και τα ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.