Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 14:46

Διάλεξη της Ξένης Αραπογιάννη για το Ασκληπιείο στη Αρχαία Θουρία

Με επιτυχία δόθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η διάλεξη της δρ. Ξένης Αραπογιάννη, στο ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Το πολυπληθές ακροατήριο αποτελούμενο από πολίτες της Καλαμάτας, μέλη της Εταιρείας Φίλων της Αρχαίας Θουρίας και φοιτητές Αρχαιολογίας, παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ομιλία, η οποία συνοδευόταν από πλούσιο φωτογραφικό υλικό της ανασκαφής.

Σύμφωνα με το θέμα της ομιλίας "Το άγνωστο Ασκληπιείο της Αρχαίας Θουρίας" η κ. Αραπογιάννη αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της ανασκαφής και μίλησε εκτενώς για τη λατρεία του Ασκληπιού και για τις λατρευτικές συνήθειες των αρχαίων κατοίκων της Θουρίας. Ακολούθησε δεξίωση στο προαύλιο του Πανεπιστημίου. Δύο μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας συνόδευσαν μουσικά με τις κιθάρες τους τη βραδιά, ενώ στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου διατέθηκαν ημερολόγια της Εταιρείας Φίλων της Αρχαίας Θουρίας, καθώς και αντίγραφα αρχαίων πήλινων υφαντικών βαρών από το Ασκληπιείο, τα οποία δημιούργησε και προσέφερε αφιλοκερδώς για τις ανασκαφές της Θουρίας ο κεραμίστας Ηλίας Χριστόπουλος.