Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 08:17

Το βραβείο Ολίβιε στον Δημήτρη Πλατανιά

Ο Δημήτρης Πλατανιάς, o διεθνώς καταξιωμένος Καλαματιανός βαρύτονος είναι ο ένας από τους 3 Ελληνες που κέρδισαν το βραβείο Ολίβιε για την καλύτερη νέα παραγωγή όπερας της χρονιάς. Οι άλλοι δύο είναι η Ροδούλα Γαϊτάνου και ο Διονύσης Σούρμπης.

Το βραβείο πήγε στην παραγωγή της Royal Opera House για την ευρηματική συνύπαρξη της «Καβαλερία Ρουστικάνα» του Μασκάνι με τους «Παλιάτσους» του Λεονκαβάλο, σε σκηνοθεσία του ρηξικέλευθου Νταμιάνο Μικελέτο.

Ο βαρύτονος ήταν για λίγες μέρες στην Αθήνα, αφού αναχωρεί σήμερα για την Στουτγγάρδη όπου θα ερμηνεύσει «Ριγολέττο» (ρόλο για τον οποίο ήταν υποψήφιος για Ολίβιε και ο ίδιος ως τραγουδιστής το 2012 στην πρώτη του εμφάνιση στη Royal Opera House), ενώ τον Ιούνιο θα βρίσκεται και πάλι στο Λονδίνο όπου θα πρωταγωνιστήσει στην όπερα του Βέρντι «Ναμπούκο». «Χάρηκα πολύ. Αν αναλογιστείτε πόση δουλειά κάναμε, πόσον ιδρώτα ρίξαμε επί οκτώ εβδομάδες, θα καταλάβετε», λέει γελώντας στο Protagon. Και βεβαιώνει πως αν και στην Ελλάδα μπορεί συχνά να απαξιώνουν κάποιοι τους καλλιτέχνες, ο ίδιος ως έλληνας καλλιτέχνης δεν αισθάνθηκε ποτέ απαξίωση στο εξωτερικό. Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει με τους καλλιτέχνες μας που διαπρέπουν στο εξωτερικό.