Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016 21:44

Η Γιούλικα Σκαφιδά στη "Ρόζα της Σμύρνης" 

Η Καλαματιανή ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά λαμβάνει μέρος στα γυρίσματα της ταινίας "Ρόζα της Σμύρνης" του Γιώργου Κορδέλλα που στηρίζεται στο μπεστ σέλερ του Γιάννη Γιαννέλλη - Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ και Ρόζα». 

Η αινιγματική Σμυρνιά αρχόντισσα Ρόζα ζει επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού, που κρατά πεισματικά σφραγισμένο ακόμη και από την 28χρονη εγγονή της Μαριάννα, τον μοναδικό άνθρωπο που έχει στον κόσμο. Ενα μυστικό που έρχεται από τη Σμύρνη του 1922. Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη, ενός αρχιτέκτονα που αναζητεί στα παράλια της Μικράς Ασίας ίχνη από τις χαμένες πατρίδες, μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό λερωμένο με αίμα, γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί, 60 χρόνια μετά, μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν, που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές της Μαριάννας και του Δημήτρη.

Το σενάριο της «Ρόζας της Σμύρνης» γράφηκε από τη Χριστίνα Λαζαρίδη. Η «Ρόζα της Σμύρνης», που είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Κορδέλλα, είναι η νέα μεγάλη παραγωγή των Αργοναυτών του Πάνου Παπαχατζή, σε συμπαραγωγή με την τουρκική εταιρεία Sarmasik Sanatlar, τον ΟΤΕ TV, τη Feelgood Entertainment, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και διανομή της Feelgood Entertainment.

Ο Γιώργος Κορδέλλας σκηνοθετεί μια δυνατή ιστορία με ένα εξαιρετικό καστ: Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιλμάζ Γκρουντά, Γιούλικα Σκαφιδά, Πέτρος Λαγούτης.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα γίνουν στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Μυτιλήνη και την Αθήνα, ενώ τη μουσική και τα τραγούδια της ταινίας (σε στίχους του σκηνοθέτη), υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.