Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 12:48

Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Χρύσα Βαγιάνη στην “Ε”: “Οι γυναίκες πρέπει να νιώθουν ξεχωριστές και να τολμούν!


Στην Καλαμάτα βρέθηκε για λίγες μέρες και αυτό το καλοκαίρι η σχεδιάστρια κοσμημάτων Χρύσα Βαγιάνη, αφού με την πόλη την δένουν οικογενειακοί δεσμοί και σχέση αγάπης με τη φύση.

Η ίδια ζούσε για κάποια χρόνια εδώ κι έτσι δεν ξεχνά ποτέ τη θάλασσα, τις γεύσεις και τους ανθρώπους της. Τα σκουλαρίκια της και όχι μόνο, είναι γνωστά για τα χαρούμενα χρώματα και τα πρωτότυπα σχέδιά τους, πάντα σε μια funky διάθεση, που βγάζει το παιδί από μέσα μας.
- Και αυτό το καλοκαίρι σας βρίσκουμε στην Καλαμάτα, τι έχει αλλάξει στη δουλειά σας, μετά την πανδημία;
“Την Καλαμάτα την αγαπώ αν και δεν κατάγομαι από δω. Αλλά έχω ένα δέσιμο με αυτή τη πόλη. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχουν αλλάξει και παρά πολλά, ο κόσμος στο διάστημα της καραντίνας ειδικά, είχε την ανάγκη να κάνει πράγματα που τον ανεβάζουν ψυχολογικά, όποτε για αυτό μάλλον το λόγο, είχα αυξημένη ζήτηση”.
- Τροποποίηθηκε ανάλογα… η έμπνευση μετά από τα τελευταία γεγονότα της καθημερινότητάς μας και την καραντίνα;
“Δεν πτοήθηκε καθόλου η έμπνευση και σε αυτό βοήθησε και ότι είχαμε μπει ήδη στην άνοιξη! Και είχα μεγάλη αισιοδοξία για όλα”.
- Πόσο έχει αλλάξει το στιλ των σχεδίων σας, από τότε που ξεκινήσατε αυτή την ασχολία, μέχρι σήμερα;
“Το στιλ παραμένει το ίδιο, τα υλικά αλλάζουν. Πάντα με έντονα χρώματα και ευχάριστη διάθεση. Γιατί πιστεύω πως τα αξεσουάρ καθορίζουν το στιλ”.


- Μπορεί να επιβιώσει σήμερα ένας χειροτέχνης, μόνο από αυτή την απασχόληση;
“Θέλει πολύ κόπο για να επιβιώσεις μόνο με την χειροτεχνία. Αλλά αν κάτι το θέλεις πολύ, μπορείς να το καταφέρεις εάν κινηθείς σωστά”.
- Πόσο έχει αλλάξει τη σχέση σας με τους πελάτες το διαδίκτυο;
“Εχω αποκτήσει μια εμπειρία με τον κόσμο που ενδιαφέρεται για την δουλειά μου και μπορώ πλέον μέσα από τις σελίδες μου να τους κατατοπίσω καλύτερα”.
- Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε στις γυναίκες μέσα από τις δημιουργίες σας;
“Οι γυναίκες πρέπει να νιώθουν ξεχωριστές και να τολμούν!
Να φοράνε ό,τι τους κάνει να νιώθουν όμορφα”.
Περισσότερα μπορεί κανείς να δει στα social media: chrisapiti.
Γ.Σαρ.