Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 07:53

Ο Θανάσης Πατριαρχέας στην «Ε»: “Είναι ωραίο να επιστρέφω στην πατρίδα μου”

 

H ανατρεπτική κωμωδία "Η μεγάλη πλεκτάνη" του Jordi Galceran παρουσιάζεται σήμερα Πέμπτη στις 9.15 μ.μ. στο θέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.

Είναι ένα έργο, κωμικό και αστείο, όλο ανατροπές και εκπλήξεις αλλά και γεμάτο νόημα: για τους εγνωσμένους και μη απατεώνες και για τις σκευωρίες του ανθρώπου της διπλανής πόρτας.

Ο Μεσσήνιος ηθοποιός Θαν. Πατριαρχέας υποδύεται τον Μανόλο, έναν πληρωμένο δολοφόνο που τελικά στο τέλος μόνο αυτό δεν είναι.

Ο κ. Πατριαρχέας τρέφει μεγάλη αγάπη για τον τόπο του και τους συντοπίτες του. Οπως ο ίδιος λέει: «Κάθε φορά που επιστρέφω στη πατρίδα μου για να δω τους δικούς μου ανθρώπους, τον τόπο μου και να αναμετρηθώ με τις αναμνήσεις μου είναι ωραίο. Οταν επιστρέφω για δουλειά είναι τιμητικό να τους βλέπω στο θέατρο.».

Η "Μεγάλη πλεκτάνη" είναι μια σπαρταριστή κωμωδία, ότι πρέπει για καλοκαιρινό βράδυ, να βγει ο κόσμος, να ξεσκάσει και για ένα δίωρο, να ξεχάσει τις έγνοιες του.

Απ’ το Σεπτέμβρη η νέα του τηλεοπτική στέγη θα είναι ο ΣΚΑΪ και η «Αγρια γη», μια φιλόδοξη παραγωγή με πολλές εκπλήξεις.

 

Συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

 

 - Πείτε μας δυο λόγια, πως επιλέξατε να γίνετε ηθοποιός; 

Ενδόμυχη επιλογή όταν ακόμα πήγαινα σχολείο, συνειδητή πλέον σαν ενήλικας. Ενα ωραίο ταξίδι που εύχομαι να αργήσει να φτάσει στον προορισμό του.

 

 - Πώς είναι να επιστρέφεις στον τόπο καταγωγής σου για δουλειά και όχι για διακοπές; 

Κάθε φορά που επιστρέφω στη πατρίδα μου για να δω τους δικούς μου ανθρώπους, τον τόπο μου και να αναμετρηθώ με τις αναμνήσεις μου είναι ωραίο. Τρέφω μεγάλη αγάπη για τον τόπο μου και τους συντοπίτες μου. Και όταν επιστρέφω για δουλειά είναι τιμητικό να τους βλέπω στο θέατρο.

  

 - Θα μας κάνετε μια περιγραφή του ρόλου που ερμηνεύετε; 

Δυστυχώς δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά γιατί θα χαλάσουν οι ανατροπές! Υποδύομαι τον Μανόλο έναν πληρωμένο δολοφόνο που τελικά στο τέλος μόνο αυτό δεν είναι.

 

 - Θα γελάσει ο κόσμος με τη "Μεγάλη πλεκτάνη"; 

Η "Μεγάλη πλεκτάνη" είναι μια σπαρταριστή κωμωδία ότι πρέπει για καλοκαιρινό βράδυ, να βγει ο κόσμος να ξεσκάσει και για ένα δίωρο να ξεχάσει τις έγνοιες του.

 

 - Συμμετείχατε στο "Σασμό", μια δραματική σειρά του Alpha υποδυόμενος τον Άγγελο Σωτηρόπουλο. Αλήθεια την περιμένατε αυτή την επιτυχία;

Οταν διάβασα το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, τα σενάρια και μετά έμαθα ποιοί είναι οι συντελεστές περίμενα μόνο το καλύτερο. Ημουν βαθιά τυχερός που συμμετείχα στο «Σασμό» και γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

 

 - Θέλετε να μας πείτε επόμενους σταθμούς και με ποιους άλλους συμπορεύεστε σε αυτή την περιοδεία;

Μετά απο την Καλαμάτα οι περισσότεροι σταθμοί είναι στην Αθήνα. Ο εκλεκτός θίασος αποτελείται απο τον Λεωνίδα Κακούρη, τη Δήμητρα Ματσούκα, τον Χάρη Γρηγορόπουλο και τη Κατερίνα Νικολοπούλου, σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου.

 

 - Κάποια μελλοντικά σας σχέδια που είναι ανακοινώσιμα;

Απ’ το Σεπτέμβρη η νέα μου τηλεοπτική στέγη θα είναι ο ΣΚΑΪ και η «Αγρια γη», μια φιλόδοξη παραγωγή με πολλές εκπλήξεις.