Κυριακή, 14 Μαϊος 2023 08:43

Ο stand up κωμικός Γιώργος Χατζηπαύλου στην «Ε»: "Το καλό με την κωμωδία είναι ότι όλα τα εισπράττεις μέσα στο θέατρο"

Παράσταση stand up comedy με τίτλο "Ο ελέφαντας στο δωμάτιο" θα δώσει στην Καλαμάτα ο κορυφαίος κωμικός, Γιώργος Χατζηπαύλου, την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 9.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο.

Μετά από μια πανδημία και μια πολύ δημιουργική περίοδο που ακολούθησε, κατά την οποία έγραψε άφθονο υλικό και το δοκίμασε στο κοινό με τη μορφή “Work in Progress”, έφτασε η στιγμή για τα αποκαλυπτήρια! Η 5η solo stand-up comedy του Γιώργου Χατζηπαύλου είναι πανέτοιμη και μ’ αυτήν θα ταξιδεύσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, ξεκινώντας την περιοδεία από την Καλαμάτα.

O γνωστός κωμικός, εμπνέεται από την καθημερινότητα, τις σχέσεις, τα παράδοξα αυτής της ζωής, όσα δεν τολμάμε να πούμε παρότι τα σκεφτόμαστε έντονα, και τα «φωτίζει» με τον δικό του, μοναδικά απολαυστικό τρόπο. Με αφορμή την παρουσίαση της παράστασης στην Καλαμάτα ο Γιώργος Χατζηπαύλου μιλάει στην “Ε”.

 

Συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

 

- Πόσος καιρός περίπου απαιτείται μέχρι να πείτε ότι η κάθε παράστασή σας είναι έτοιμη για το κοινό;

Από τη στιγμή που θα ξεκινήσω να επιλέγω το υλικό που είναι σε καλό σημείο αλλά και να γράφω καινούργιο, περίπου ένα με ενάμιση χρόνο. Σε αυτό το διάστημα γίνονται και παραστάσεις με δοκιμή του υλικού. 

 

- Ποιο ήταν το πρώτο κείμενο που γράψατε για το 5ο solo σας «Ο ελέφαντας στο δωμάτιο»; Το κρατήσατε τελικά ή το αφαιρέσατε;

Το κείμενο που έχει να κάνει με τον covid κι εννοείται έχει μείνει γιατί είναι η πρώτη μου παράσταση μετά από τα δύο χρόνια που κράτησε το περίπλοκο μέρος της πανδημίας.

 

- Τι feedback έχετε πάρει από το κοινό που έχει ήδη δει την παράστασή σας; Κάποιο σχόλιο που σας χαροποίησε ιδιαίτερα;

Το καλό με την κωμωδία είναι ότι όλα τα εισπράττεις μέσα στο θέατρο. Από το γέλιο και τις αντιδράσεις του κόσμου στα κείμενά σου έχεις ξεκάθαρα την εικόνα της δουλειά σου. Οπότε μπορώ να πω ότι όλα είναι όπως θα ήθελα για μια ωραία βραδιά κωμωδίας.

 

- Από την εμπειρία τόσων ετών, ποια θεματολογία συνήθως κερδίζει το μεγαλύτερο μέρος του κοινού;

Νομίζω δεν είναι τόσο το θέμα όσο η θέση σου ως προς αυτό. Πόσο «μέσα» μπαίνεις και πόσο ειλικρινής είσαι ως προς τα αστεία. Όταν συμβαίνει αυτό ταυτίζεται περισσότερο και πιο άμεσα ο κόσμος.

 

- Εσάς ποια είναι η αγαπημένη σας θεματική;

Οπως όλων των κωμικών, η προσωπική μου επικαιρότητα είναι το βασικό πεδίο άντλησης θεμάτων. Από εκεί ξεκινάω και κατόπιν προστίθενται και τα κείμενα που αφορούν σε observational comedy.

 

- Μέχρι τα 30 σας δουλεύατε σε διαφημιστική. Τι ήταν αυτό που λειτούργησε καθοριστικά για να πάρετε το ρίσκο να παραιτηθείτε και να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το stand up;

Η επιθυμία να το κάνω ήταν μεγαλύτερη από την ανησυχία τι θα συμβεί αν δεν λειτουργήσει όπως θέλω.

 

- Ποιο είναι το μεγαλύτερο κέρδος από αυτή την δουλειά, έπειτα από μία και πλέον δεκαετία συνεχούς διαδρομής;

Πέραν από την ουσία, ότι ασχολήθηκα με κάτι που ήθελα πολύ, η κατανόηση ότι οι αλλαγές είτε είναι μικρές είτε είναι μεγάλες είναι μέρος του χαρακτήρα μου.

 

- Τι θα λέγατε σ’ έναν νέο άνθρωπο που θέλει να γίνει stand up κωμικός και φοβάται λόγω της γενικευμένης ανασφάλειας που επικρατεί στη χώρα;

Νομίζω ότι σε όλες τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες πάντα υπάρχει και υπήρχε ένα ασταθές περιβάλλον. Είναι η φύση του χώρου τέτοια. Αλλά γνωρίζοντας πώς είναι να θέλεις να ασχοληθείς με την κωμωδία νομίζω ότι αν σε κάποιον δημιουργηθεί η επιθυμία να κάνει stand-up δεν θα τον σταματήσει η ανασφάλεια καθώς είναι αναπόσπαστο στοιχείο του είδους αυτού.

-------------------------------

Τι θα δει το κοινό; Μια παράσταση stand up comedy για: Τα μοναδικά 15 λεπτά που ένας άντρας μπορεί να σκεφτεί καθαρά. Το καλύτερο χρονικό σημείο κάθε σχέσης. Τη Monopoly, τα παζλ και τους παραδοσιακούς χορούς. Οσα γράφονται μόνο σε post, γιατί αν τα πεις προφορικά θα γεράσεις μόνος. Το σύμπαν που σε βοηθά να βρεις το άλλο σου μισό, 500 μέτρα μακριά από το σπίτι σου. Οσα μαθαίνεις για τους μπαμπάδες στην παιδική χαρά. Τους life coaches και όσους γράφουν στο προφίλ τους «εραστής του φωτός». Τον τρόπο να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι και τι κάνεις, αν βρεις ότι είσαι αντιπαθητικός. Τον σωστό και τον λάθος τρόπο να μεγαλώνεις και όλα όσα θα έλεγες στον έφηβο εαυτό σου. Όσους σού λένε αριθμούς και ονόματα μετά το φτέρνισμα, θες δεν θες. Τη σχέση ανάμεσα σε ένα ντικ πικ και την ελεύθερη οικονομία. Αλλά και για όλα εκείνα, μικρά ή μεγάλα, για τα οποία αποφεύγουμε να μιλήσουμε παρότι είναι μπροστά μας, σαν ελέφαντας στο δωμάτιο.

Η παράσταση (διάρκειας 80’ χωρίς διάλειμμα), είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 15 ετών.  Προπώληση viva: https://bit.ly/3It7Rmb & στο ταμείο.

Μάθετε πρώτοι όλα όσα ετοιμάζει ο Γιώργος Χατζηπαύλου, κάνοντας τακτικά κλικ στο www.xatzi.gr. Παρακολουθήστε παλαιότερες δουλειές του στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube: https://www.youtube.com/@giorgosxatzipavlou.

------------------------------------------------------------------