Κυριακή, 20 Απριλίου 2014 12:07

Ταινία μικρού μήκους με αρχαιολογικά ευρήματα από την Ασημίνα Ρεβύθη

Σε ταινία μικρού μήκους για το πειραματικό σινεμά, που θα εκφράζει "την ύπαρξη της αθωότητας σε μια εποχή που τα συναισθήματα έχουν νεκρωθεί", προτίθεται η νέα Αθηναία καλλιτέχνιδα Ασημίνα Ρεβύθη να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες αγαλμάτων που βρέθηκαν στην περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης και στο όρος Ιθώμης. 

 

Σύμφωνα με την ίδια, στην ταινία -τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα- "θα φανεί η αποξένωση αλλά και μια ποιητική μορφή του έρωτα". Ο λόγος που αποφάσισε να εντάξει στο σενάριό της φωτογραφίες αγαλμάτων -όπως του Ερμή που βρέθηκε στην Αρχαία Μεσσήνη- αλλά και τα πόδια αγάλματος που βρέθηκε στο Ορος Ιθώμης, στη Μονή Βουλκάνου, μαζί με άλλα, είναι ότι θεωρεί πως έτσι εκφράζεται η ελευθερία μέσα από την τέχνη. 

Θέλει μάλιστα η ταινία της να σταλεί και σε φεστιβάλ του εξωτερικού, σε μια προσπάθεια "να δοθεί μια δυνατότητα στην Ελλάδα να θυμίσει σε όλους τον πολιτισμό της".

Η 29χρονη Ασημίνα Ρεβύθη έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Προτομή στο φως" (Ηριδανός), έχει βραβευθεί ως πρωτοεμφανιζόμενη θεατρική συγγραφέας για το έργο της "Η μελαγχολία του πιγκουίνου" (θέατρο παραλόγου), καθώς και σε πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό για το ποίημα "Αρχαία θλίψη". Επίσης έχει γράψει το διήγημα "Μπλε δάκρυα", σενάρια για ταινίες μικρού μήκους, ενώ είναι δικός της ο πίνακας που παρουσιάζεται στο θεατρικό "Η μελαγχολία του πιγκουίνου".

Κ.Δ.