Κυριακή, 22 Μαϊος 2016 17:31

Οι Φίλοι της Φωτογραφίας Καλαμάτας στο... κυνήγι της στιγμής (βίντεο-φωτογραφίες)

Στο κυνήγι της… στιγμής! Μια παρέα φίλων επιθυμεί να μυήσει ακόμα περισσότερους στο χόμπι που τους έχει κλέψει την καρδιά: Την φωτογραφία.

Οι Φίλοι της Φωτογραφίας Καλαμάτας δηλώνουν ερασιτέχνες, τονίζουν πως δεν πουλάνε φωτογραφίες, δεν κάνουν μαθήματα, αλλά μοιράζονται μεταξύ τους γνώσεις κι εμπειρίες, αναζητώντας τη μαγική στιγμή που θα απαθανατίσει ο φακός τους, φιλοδοξώντας η μικρή παρέα τους σύντομα να μεγαλώσει.

Τους βρίσκουμε στο βαγόνι που τους έχει παραχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας στο νότιο τμήμα του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων και αυτές τις ημέρες, με την ευκαιρία της  Ανθοκομικής Εκθεσης, μοιράζονται μαζί μας κάποιες από τις  φωτογραφίες του προσωπικού τους αρχείου, αναδεικνύοντας τις ομορφιές της πόλης. Όπως λένε, αν τους ζητηθεί κάποια φωτογραφία δεν θα αρνηθούν να την χαρίσουν, προκειμένου να γίνει γνωστή η παρέα τους. Αλλωστε, στόχος είναι να διευρυνθεί ο κύκλος των φίλων και να δοθεί η δυνατότητα στο μέλλον να οργανωθούν κάποιες εξορμήσεις στοχεύοντας φυσικά τις στιγμές που θα «πιάσει» ο φακός τους. 

Το βαγόνι έχει ενεργοποιηθεί τους τελευταίους 2 μήνες και με πολύ προσωπική εργασία και… ρεφενέ, κατόρθωσαν να το επισκευάσουν και πλέον να είναι επισκέψιμο ακόμα και από ομάδες μαθητών, που θέλουν να γνωρίσουν πως ήταν παλιά τα τρένα. 

Όλα όμως ξεκίνησαν το 2012, όταν δημιουργήθηκε στο Facebook μια ομάδα με την ονομασία Φίλοι της Φωτογραφίας Καλαμάτας.

Σήμερα έχουν κατορθώσει να έχουν ένα σημείο αναφοράς, το βαγόνι, και να περνάνε όμορφα τα απογεύματά τους.Συναντήσαμε τον Αργύρη Κοτσιλιέρη, τον Δημήτρη Φουσιάνη, τον Γιάννη Χαλιανδρό και τον Θανάση Γεωργούση, μέλη της παρέας, οι οποίοι μας καλοδέχτηκαν στο χώρο τους και μας μίλησαν με αγάπη για το χόμπι τους, το οποίο τους χαρίζει όμορφες στιγμές… 

Ιδρυτές της ομάδας είναι ο Τάσος Σπηλιωτόπουλος και ο Πέτρος Φράγκος.