Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 06:47

Νέα ήττα για τη "Μαύρη Θύελλα" από τον Αστέρα Μαγούλας

ΑΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ, Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΗΣ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΔΑΦΟΣ 

Με το χειρότερο τρόπο είπε «αντίο» στο 2012 η «Μαύρη Θύελλα» γνωρίζοντας νέα ήττα στο τελευταίο ματς της χρονιάς, χάνοντας έτσι κι άλλο πολύτιμο έδαφος στη μάχη της ανόδου, καθώς η διαφορά από την προνομιούχο πρώτη πεντάδα αυξήθηκε.

Περιγραφή:
Σωτήρης Παρτσαλάς

Η Καλαμάτα ήταν βελτιωμένη χθες στην Ελευσίνα κόντρα στον Αστέρα Μαγούλας αλλά δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή της κι έτσι εμφανίστηκε ξανά κατώτερη των περιστάσεων.

Βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε θα μπορούσε να κερδίσει κάτι από το χθεσινό παιχνίδι, έστω το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά πλήρωσε αυτή τη φορά την αστοχία των Καούνου και Πασά, οι οποίοι αστόχησαν από πλεονεκτική θέση σε καίρια χρονικά σημεία.

Ο Ζόραν Γέφτοβιτς άλλαξε το σύστημα σε 4-4-1-1, ρίχνοντας από την αρχή στη μάχη τον Αθανασόπουλο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Καούνο και η εικόνα της ασπρόμαυρης ομάδας βελτιώθηκε σε σχέση με το προηγούμενο ματς με την Επισκοπή. Μάλιστα ο Καλαματιανός στράικερ μαζί με τον Πούτσι δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα χάρη στην ταχύτητά τους, αλλά στις γρήγορες αντεπιθέσεις έλειπε το καθαρό μυαλό και η κατάλληλη τελική πάσα δεν βγήκε ποτέ.

Το γκολ δεν ήρθε, όμως, ούτε από λάθη ή στιγμές αδράνειας της αντίπαλης άμυνας, καθώς ο Καούνος στο 29’ και ο Πασάς στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δεν κατόρθωσαν να βρουν το στόχο. Στην πρώτη περίπτωση ο έμπειρος φορ της Καλαμάτας δέχθηκε την μπάλα από λάθος απόκρουση αλλά σούταρε στην έξω πλευρά των διχτύων από θέση πλάγια δεξιά, ενώ στη δεύτερη και πιο... κραυγαλέα ο Πασάς ξεχάστηκε από τους αντίπαλους αμυντικούς αριστερά στη γωνία της μικρής περιοχής όμως πλάσαρε άουτ ολομόναχος απέναντι από τον Μητσέα.

Η Καλαμάτα ξεκίνησε δυνατά και στα δύο ημίχρονα, ενώ πίεσε αρκετά στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου μέρους, όμως σε αυτά τα διαστήματα που είχε την υπεροχή δεν σκόραρε και τελικά το πλήρωσε.

Ο Αστέρας Μαγούλας καθοδηγούμενος από τον έμπειρο Χρυσάφη είχε και αυτός ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά ο Ζαρόπουλος ήταν χθες σε μεγάλη μέρα και με δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις κρατούσε το μηδέν μέχρι το 67’. Στο σημείο εκείνο ο Χρυσάφης με ασύλληπτο σουτ από το ύψος του πέναλτι σε οργανωμένη επίθεση των γηπεδούχων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Δεν ήταν λίγα τα αμυντικά λάθη από την πλευρά της «Μαύρης Θύελλας» αλλά έμειναν ατιμώρητα με εξαίρεση τη φάση του γκολ.

Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα η υπόθεση άνοδος δυσκολεύει ακόμα περισσότερο και απαιτείται στη συνέχεια πορεία πρωταθλητισμού, προκειμένου να μη χαθεί το ιδιαίτερα... ευρύχωρο φέτος «εξπρές» που οδηγεί στη Β’ Εθνική.

Το παρήγορο είναι πως την επόμενη αγωνιστική το τρίποντο θα έρθει χωρίς κόπο λόγω της αποβολής του Εθνικού Αστέρα από το πρωτάθλημα και η 20ήμερη διακοπή λόγω Χριστουγέννων σε συνδυασμό με τις χειμερινές κινήσεις ενίσχυσης αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μοναδική ελπίδα ανάκαμψης...

Ο Ζαρόπουλος που είχε 2-3 πολύ καλές αποκρούσεις, ο Καντούτσης που δεν έχασε καμία προσωπική μονομαχία και ήταν... κολόνα στα μετόπισθεν μαζί με τον κινητικότατο Πούτσι ήταν οι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν περισσότερο στη χθεσινή αναμέτρηση από την πλευρά της Καλαμάτας. MVP του αγώνα ο Χρυσάφης που χάρισε το τρίποντο στον Αστέρα Μαγούλας, εκτελώντας πολλά επικίνδυνα στημένα, καλοί και οι Μαρίνου, Δημητριάδης.

Ο διαιτητής Νεοφυτιάδης (Κορίνθου) θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της ασπρόμαυρης ομάδας. Η πρώτη στο 43’ όταν η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Μπιμπίρη μετά από προσπάθεια του Πούτσι σε γρήγορη αντεπίθεση και η δεύτερη στο 53’, όταν ο Καούνος σπρώχτηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος αλλά και στις δύο φάσεις ο Κορίνθιος ρέφερι έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ: Μητσέας, Ιατρού, Τριάντος, Μπιμπίρης, Στρατομήτρος, Αλεξίου (63’ Εβερετ), Χρυσάφης, Δημητριάδης (65’ Παγώνης), Μπέχλος, Μαρίνου (88’ Κούκας), Κορνελάτος. 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ζαρόπουλος, Τρίψας, Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Σκαρλάτος, Τσαγκαράκης (71’ Επιφάνης), Πασάς, Πούτσι, Καούνος, Ηλιόπουλος (76’ Γεωργιόπουλος), Αθανασόπουλος.