Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012 04:26

Πάμισος - Παναρκαδικός 0-1: Δεν σκοράρει ούτε με… αίτηση

Το κακό… τρίτωσε για τον Πάμισο. Μετά τον Ατρόμητο Λάππα και την Αχαϊκή, τον νίκησε χθες και ο Παναρκαδικός 1-0 και μάλιστα μέσα στη Μεσσήνη. Η τρίτη διαδοχική ήττα καθηλώνει τους Νησιώτες στη ζώνη του υποβιβασμού στον 6ο όμιλο της Δ' εθνικής και μειώνει τις ελπίδες να αποφύγουν το μοιραίο. Διότι χθες τελείωσε ο πρώτος γύρος και ο Πάμισος μετρά μόλις 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες. Η τελευταία φορά που νίκησε ήταν στις 18 Νοεμβρίου στο 2-0 επί της Εράνης. Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως από τότε έχει και να σκοράρει! Μετρά μόλις τρία γκολ που αποτελεί τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας και έχει βρει δίχτυα μόλις σε δύο από τους εννέα αγώνες του. Ακόμα διαθέτει μαζί με τον Εθνικό Μελιγαλά και τη χειρότερη άμυνα (14 γκολ).

Το επιθετικό πρόβλημα και η δημιουργία στην ανάπτυξη -λόγω της απουσίας ανάλογων παικτών στην 11άδα- φάνηκε για μία ακόμα φορά στο χθεσινό παιχνίδι.  Ενα ματς - "τελικός" που όμως οι γηπεδούχοι συν τοις άλλοις δεν είχαν και το πάθος που έπρεπε.
Αντίθετα ο Παναρκαδικός έδειξε συνοχή στις γραμμές του, αλληλοκάλυψη και καθαρό μυαλό παίρνοντας σπουδαίο διπλό και φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Η ομάδα της Τρίπολης χάρη στον ταχύτατο Κολιόπουλο δημιουργούσε ρήγματα στα μετόπισθεν του Παμίσου. Κάτι που φάνηκε από το 1ο μόλις λεπτό με τον νεαρό Γρηγορόπουλο να νικά στο τετ α τετ τον αντίπαλό του. Ο Κολιόπουλος βρέθηκε στο 14' ξανά σε θέση βολής έπειτα από κάθετη πάσα του Δήμου, αλλά σούταρε άουτ. Στο 19' και πάλι ο Κολιόπουλος μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά αντί να πλασάρει, ενώ είχε κάνει έξοδο και ο γκολκίπερ πάσαρε και η ευκαιρία χάθηκε.
Ο Πάμισος έχει να επιδείξει στα παραπάνω τη σέντρα - σουτ του Δημητρακόπουλου στο 4' όπου απέκρουσε ο Ψυχογιός και εν συνεχεία η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι και το σουτ του Κέρμαλη στο 24' που μπλόκαρε ο Ψυχογιός.
Το β΄ μέρος ξεκίνησε με γκολ. Στο 48' ο Καδάς σούταρε ο Γρηγορόπουλος απέκρουσε και στην επαναφορά ο αφύλακτος Αποστολόπουλος έγραψε με πλασέ το 0-1. Στο 57' ο Κολιόπουλος σούταρε μόνος μέσα στην περιοχή, αλλά ο Γρηγορόπουλος έσωσε με το πόδι, κρατώντας την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. Ο Παναρκαδικός όμως έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος του, έδωσε χώρο στον Πάμισο και διαχειρίστηκε το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα στην κάτοχή τους, όχι όμως και τον τρόπο να διασπάσουν την διπλή αντίπαλη άμυνα. Τα γεμίσματα έγιναν εύκολη λεία για τους Αρκάδες που στο 88' άγγιξαν το γκολ με το Βλάχο, όμως ο Γρηγορόπουλος τον έκοψε στο τετ α τετ.
Η μεσσηνιακή ομάδα θα μπορούσε πάντως να σώσει το βαθμό στο 73' όταν το πλασέ του Μωρόγιωργα, έπειτα από φάση διαρκείας σε φάουλ του Δημητρακόπουλου, αποκρούστηκε από το κάθετο δοκάρι!
ΠΑΜΙΣΟΣ: Γρηγορόπουλος, Κωτσάκης, Κάτσος, Γερμάνης (68' Χαρμπίλας), Βεργόπουλος (59' Μωρόγιωργας), Δημητρακόπουλος, Χριστόπουλος (86' Μουλαβασίλης), Διακουμής, Φιλόπουλος, Ηλιόπουλος, Κέρμαλης.
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ψυχογιός, Δ. Κυριακόπουλος, Μπακιρτζίδης, Κωστάκης, Μπεντεβής (26' λ.τρ. Αποστολόπουλος, 80' Κοσκολός),  Βλάχος, Γ. Κυριακόπουλος, Δήμος, Κολιόπουλος, Καδάς, Λαγός (68' Γούτος).

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ
Ο πρόεδρος του Παμίσου Γιώργος Πετρουλάκης μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα επικοινώνησε με το "Ν" και ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα, αλλά και την κακή πορεία του α' γύρου. Η δήλωση έχει ως εξής: "Η ήττα ήταν οδυνηρή. Δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Σαν πρόεδρος της ομάδας αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη της ήττας. Εχω μεγάλη ευθύνη για την κακή εικόνα της ομάδας σε όλο τον πρώτο γύρο. Επειδή δεν συνηθίζω να πηδάω από το καράβι, θα γίνει ανασυγκρότηση δυνάμεων ώστε να παρουσιαστεί ένας διαφορετικός Πάμισος στο β' γύρο. Ζητάω ειλικρινά συγγνώμη απ' όλο τον φίλαθλο κόσμο της Μεσσήνης".

[Ρεπορτάζ: Παν. Φαντάκος]