Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2014 14:03

Γιούνκερ: Φίλε και αδελφέ - Σαμαράς: Δεν επιτρέψαμε η Ελλάδα να γίνει Αργεντινή

"Αγαπώ τους Έλληνες και ότι ελπίζω να συνεχίσουν να με αγαπάνε"

 

Οι θερμές δηλώσεις, μακράν των συμβατικών, που αντάλλαξαν ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «έκλεψαν την παράσταση» στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, με τον κ. Σαμαρά να εξαίρει το ρόλο του κ. Γιουνκέρ στην ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση, κάνοντας λόγο για «ηγετικό ρόλο του» στο ξεπέρασμα της κρίσης, και τον πρόεδρο της Κομισιόν να χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό «φίλο και αδελφό» και να λεει με νόημα ότι «αγαπά τους Έλληνες και ότι ελπίζει να συνεχίσουν να τον αγαπάνε». 

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, αντιπαραβάλλοντας την ελληνική περίπτωση με τι συνέβη στην Αργεντινή. «Αρκεί η σύγκριση με την Αργεντινή που χρεοκόπησε πριν 12 χρόνια και ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει... Δεν μπορεί να επανέλθει στις αγορές παρά το γεγονός ότι το χρέος της ήταν λιγότερο απο το μισό αρχικά» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Την ώρα που κάποιοι εισηγούνταν άτακτη χρεοκοπία, την ίδια ώρα που κάποιοι έλεγαν ότι η παραμονή μας στο ευρώ δεν ήταν φετίχ, η Ελλάδα έμεινε στην ευρωπαϊκή ομπρέλα, και αφήνει την κρίση πίσω της» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

Πηγή: skai.gr