Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014 16:04

Μαρτυρίες επιβατών του πλοίου Norman Atlantic

Δραματική έκκληση για βοήθεια εξέφρασαν οι επιβαίνοντες, σύμφωνα με μαρτυρίες των συγγενών τους, με τους οποίους επικοινώνησαν από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, ενώ άλλοι Ελληνες που βρίσκονται ήδη ασφαλείς σε κάποια από τα παραπλέοντα πλοία, μεταφέρουν μαρτυρίες για την πυρκαγιά στο γκαράζ του Norman Atlantic.

 

Σύμφωνα με αυτές, ήδη από τα ξημερώματα, ορισμένοι επιβάτες ξύπνησαν από δυσάρεστες αναθυμιάσεις που έβγαιναν από τους αεραγωγούς του πλοίου ενώ το πάτωμα της καμπίνας τους είχε αρχίσει να θερμαίνεται από την φωτιά που είχε ξεσπάσει.

Εφοδιάστηκαν με τα σωσίβια, την ώρα που ανέβηκαν στο κατάστρωμα και κάποιοι εξ αυτών κατάφεραν να επιβιβαστούν σε σωστικές λέμβους. Αυτοί υπογραμμίζουν ότι ο συναγερμός ήχησε αρκετά αργότερα ενώ η επιχείρηση διάσωσης έγινε κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους, χαμηλή θερμοκρασία, βροχή και μεγάλα κύματα.

Νωρίτερα, επιβάτης του πλοίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ κατήγγειλε ότι οι βάρκες δεν επαρκούσαν και ότι ορισμένοι από τους επιβάτες έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν και περισυνελέγησαν, ενώ άλλος ότι το πλήρωμα, που είναι ιταλικής καταγωγής, δεν γνώριζε ξένες γλώσσες, και υπήρχε κακός συντονισμός της επιχείρησης εκκένωσης.

Πηγή: kathimerini.gr