Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 15:03

Μπακογιάννη: Ο Σαμαράς να σκεφτεί την ευθύνη απέναντι στην παράταξη και την υστεροφημία του

Σε παραίτηση καλεί εμμέσως πλην σαφώς τον Αντώνη Σαμαρά η Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να σκεφτεί την ευθύνη που έχει απέναντι στην παράταξη και τη ίδια την υστεροφημία του.

 

Την εκτίμηση ότι εάν υπάρξει συμφωνία οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα την ψηφίσουν έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην τηλεόραση του Σκαϊ, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία στη συνέχεια.

Η κ.Μπακογιάννη κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις περί προσφυγής στις κάλπες, σημείωσε ότι εάν ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να πάει σε εκλογές θα παει γιατί αριθμητικά δε βγαίνει άλλη κυβέρνηση και εάν έχει τη βούληση να πάει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αυτό ειναι στο χέρι του. “Δε βλέπω πάντως έτοιμους πέρα απο τέσσερις- πέντε να ρίξουν την κυβέρνηση της αριστεράς και να πάρουν τέτοια ευθύνη” πρόσθεσε.

'Εκανε πάντως λόγο για κακή συμφωνία εκ προοιμίου, σημειώνοντας ότι ο ΦΠΑ ως έμμεσος φόρος εκ των πραγμάτων είναι άδικος και δε μπορεί να είναι αναδιανεμητικός, καθώς και ότι για να βγει ένα δισ παραπάνω θα αγγίξει το μέτρο τον ευρύ λαϊκό καταναλωτή και όχι “τα χρυσά ρολόγια, το χαβιάρι και τις σαμπάνιες” .

Δήλωσε επίσης ότι την ενόχλησε το γεγονός ότι “ πέντε ηγέτες και η κ.Λαγκάρντ μαζευτήκανε χθες το βράδυ και συζήτησαν για εμάς χωρίς εμάς”

Στο εσωκομματικό πεδίο η κ.Μπακογιάννη είπε ότι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης (ο οποιος την Κυριακή είχε δηλώσει στο Σκαϊ ότι οι μονοι που επιθυμούν αλλαγή ηγεσίας στη Ν.Δ είναι η κ.Μπακογιάννη ο Νίκος Δένδιας και ο Ευάγγελος Αντώναρος) “δεν ειναι στέλεχος της Ν.Δ” και όταν της επισημάνθηκε πως αποτελεί συνεργάτη του κ.Σαμαρά πρόσθεσε: “Θέλω να πω δεν είναι βουλευτής”.

Η κ.Μπακογιάννη τόνισε επίσης ότι το μόνο συλλογικό όργανο που έχει πρόσφατη δημοκρατική νομιμοποίηση στη Ν.Δ είναι η κοινοβουλευτική ομάδα, ζητώντας να γίνει συζήτηση ουσίας και επί μακρόν για τη στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση εφόσον έλθει συμφωνία.

“Κι ο Σαρκοζί παραιτήθηκε όταν έχασε”, σχολίασε η βουλευτής Α Αθήνας, η οποία έδειξε να θεωρεί πως το ζήτημα για τον κ.Σαμαρά θα τεθεί σε πολιτικό επίπεδο και όχι με καταστατικές διαδικασίες “Εχουμε ένα καταπληκτικό καταστατικό, που ο πρόεδρος της Ν.Δ ειναι αρχηγός δια βίου. Ειναι εξαιρετικά περίπλοκος ο τρόπος αμφισβήτησης τους, όμως δεν είναι θέμα καταστατικού είναι πολιτικό πρόβλημα” ειπε σχολιάζοντας το καταστατικό που ψηφίστηκε το 2013, επί προεδρίας Σαμαρά δηλαδή.

Και κατέληξε καλώντας τον κ.Σαμαρά “ να πάρει τις δικές του πρωτοβουλίες και να σκεφτεί την ευθύνη του απέναντι στην παράταξη και την ευθύνη απέναντι στη δική του υστεροφημία”.

news247.gr