Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 17:30

Γιούνκερ: Μετά από τόσα χρόνια διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα θα έπρεπε να μιλάω ελληνικά

Η συμφωνία με την Ελλάδα θα οδηγήσει σε αποτελέσματα, είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν διευκρινίζοντας μάλιστα πως η επίτευξη συμφωνίας «δεν έχει να κάνει με την ΕΕ ή τον Τσίπρα. Έχει να κάνει με την Ελλάδα».


Στην Κύπρο βρίσκεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και παραχώρησε από την Λευκωσία συνέντευξη Τύπου στην οποία σχολίασε μεταξύ άλλων και το ελληνικό ζήτημα.
«Πιστεύω ότι η συμφωνία που έχουμε καταλήξει με την Ελλάδα θα οδηγήσει στα κατάλληλα αποτελέσματα με τα προϋπόθεση ότι αυτά που έχουμε συμφωνήσει θα εφαρμοστούν», ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την συμφωνία χρηματοδότησης – γέφυρας που θα λάβει χώρα, όπως είπε, στα μέσα του Αυγούστου.
Μάλιστα σημείωσε πως παρακολούθησε την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στο ελληνικό κοινοβούλιο μέχρι τις 2:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν καταλάβαινα λέξη αν και άκουγα συνέχεια το όνομα μου. Περίμενα το αποτέλεσμα, το οποίο πήρα με μήνυμα στο κινητό από συνεργάτη μου».
Ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «αυτή τη φορά θα καταλήξουμε σε αποτελέσματα» διευκρινίζοντας μάλιστα ότι αυτό «Δεν έχει να κάνει με την ΕΕ ή τον Τσίπρα. Έχει να κάνει με την Ελλάδα».
Αστειευόμενος με τους δημοσιογράφους, είπε πως μετά από όλα τα χρόνια διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα θα έπρεπε να μιλούσα ελληνικά.
 Πηγή: protothema.gr