Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 21:22

Τσίκνισαν σε όλη τη Μεσσηνία. Φωτογραφίες από τις ψησταριές σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Τριφυλία

Αψήφησαν τη βροχή που έπεφτε χθες όλη την ημέρα και από το πρωί οι Καλαματιανοί άναψαν τα κάρβουνα για να τιμήσουν και φέτος την Τσικνοπέμπτη. Αρκετοί εξέφρασαν την άποψη πως αυτή η φετινή... θα είναι και η τελευταία μας λόγω κρίσης, αλλά μετά από λίγο τσούγκριζαν τα ποτήρια τους και χαμογελούσαν με αισιοδοξία. Τα μαγαζιά, οι δρόμοι, τα στενάκια, τα σπίτια γέμισαν από τσίκνα!

 

Με καλή παρέα, μεζέ και κρασί γιόρτασαν και στη Μεσσήνη την Τσικνοπέμπτη. Παρά τη βροχή, αρκετοί επαγγελματίες άναψαν τα κάρβουνα στις ψησταριές και τσίκνισαν τηρώντας το έθιμο. Κουβέντες περί κρίσης, πειράγματα κι ευχές για υγεία και… καλοφαγία έκαναν ζωηρή την κουβέντα της κάθε παρέας.

 

Παρά τον βροχερό καιρό, τα οικονομικά μέτρα και το μνημόνιο, και φέτος τηρήθηκε το έθιμο του τσικνίσματος στην περιοχή της Τριφυλίας. Μπορεί σε κάποιες περιοχές να είδαμε λιγότερες ψησταριές αλλά και πάλι το κέφι δεν έλειψε.
Στους Γαργαλιάνους το γλέντι στήθηκε στα καφενεία γύρω από την πλατεία, ενώ ο Σύλλογος Κυνηγών είχε στήσει ψησταριές στην κεντρική πλατεία και εκτός από σουβλάκια, μπριζόλες και λουκάνικα προσέφεραν και κυνήγι.
Στα Φιλιατρά η πρωτοβουλία ανήκε σε καταστήματα της πόλης και αψηφώντας την βροχή οι καταστηματάρχες τίμησαν την Τσικνοπέμπτη.
Στην Κυπαρισσία εκτός από τα καταστήματα, το γλέντι επικεντρώθηκε στην Ανω Πόλη από τον Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση Ανω Πόλης, ο οποίος όπως κάθε χρόνο, διοργάνωσε γιορτή με άφθονα ψητά και κρασί.