Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 14:53

Ναι, είσθε πράγματι «διάτρητοι»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ναι, είσθε πράγματι «διάτρητοι»

Συνεχίζοντας ακάθεκτος τις επιδόσεις κατά της ελληνικής γλώσσας, κ. Πρόεδρε, μετά την λίαν πρόσφατη… τυμβοθηρία, διαπράξατε, κατά την τελευταία τηλεοπτική συνέντευξή σας, έναν ακόμη σολοικισμό.

Δηλώνοντας με προφανή αυταρέσκεια εκείνο το «είμαστε διάτρητοι». Αλλο θέλατε να πείτε και άλλο σας βγήκε. Ινα πληρωθεί το ρηθέν «γλώττα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει».

Πράγματι. Είστε διάτρητοι. Με την διπλή σημασία του όρου.

Το μεν διότι «μπάζετε από παντού». Κάθε τόσο και ένα καινούργιο κρούσμα περίεργων συμπεριφορών στελεχών σας καταγράφεται, έτσι ώστε να καθίσταται διάτρητο το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» για το οποίο από την αρχή της ανόδου σας την εξουσία επαίρεσθε. Οσο και να προσπαθείτε να υποβαθμίσετε τις συναναστροφές και τις συναλλαγές κάθε Πετσίτη, ή τα καμώματα κάθε Κουρουμπλή, δεν μπορείτε να αποφύγετε την διάβρωση που προκαλούν στην δημόσια εικόνα του κόμματος και της κυβέρνησής σας.

Το δε διότι «χάνετε από παντού». Και το γνωρίζετε. Οχι μόνον από τις δημοσκοπήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζετε με την τακτική της πονηρής αλεπούς, βαπτίζοντας τες «όμφακες». Αλλά και από την αδυναμία σας να προσελκύσετε, για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματός σας, όπως με το ευρωδηφοδέλτιο, κάτι καλύτερο από τα ρετάλια της πολιτικής. Με τέτοια απήχηση στους ψηφοφόρους, ώστε να ομιλεί η οψίμως «αριστερή» Κουντουρά, στο Ηράκλειο, ενώπιον κενών καθισμάτων σε μικρή αίθουσα ξενοδοχείου.

Το βλέπετε ότι πάτε «για φούντο» και στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές. Οτι θα χάσετε την Αττική. Και ότι οι υποψήφιοί σας στους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς δεν καταφέρνουν καν να πλησιάσουν την δεύτερη θέση. Οπότε η μόνη ελπίδα σας είναι να εξασφαλίσετε ένα καλό ποσοστό ως αξιωματική αντιπολίτευση στις βουλευτικές εκλογές. Αυτό τον στόχο υπηρετεί η πολιτική σας, με την καταφυγή σε παροχές και διορισμούς. Και με την τόσον όψιμη… ηρωική επαναφορά, μόλις στο τέλος της θητείας σας, του θέματος των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.

Θα καταφέρετε βεβαίως να διασώσετε τα «γκεσέμια σας». Ακόμη και τον Πολάκη, αν τελικώς δραπετεύσει από τα Χανιά, όπου θα δυσκολευτείτε να κερδίσετε μία έδρα, στο πρόσωπο του Σταθάκη. Αλλά θα γελάσει ο «πάσα πικραμένος» με την τύχη που περιμένει όλα αυτά τα μπαζώματά σας. Από την Κουντουρά ως τον Δανέλη και από τον Κουίκ ως τον Μπίστη και τον Τζουμάκα.

 

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER