Κυριακή, 19 Μαϊος 2019 17:17

Δίπλα στον Βασίλη Κοσμόπουλο

Γράφτηκε από την

Του Γιώργου Σταυρόπουλου, Συνταξιούχου Λυκειάρχη ΕΠΑΛ

Το έτος 2002 πενήντα υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με επικεφαλής τον πολιτικό μηχανικό Βασίλη Κοσμόπουλο του συνδυασμού «Ανθρώπινη και Ομορφη Πόλη» ξεκινήσαμε ένα όμορφο ταξίδι προς το Δημαρχείο Καλαμάτας.

Ξέραμε ότι τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, για να πάρουμε την Δημοτική Αρχή, διότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον Γιώργο ουτσούλη με 20ετή εμπειρία στα δημοτικά πράγματα, με τον αείμνηστο Χρήστο Μαλαπάνη δίπλα του και τον
τότε εν ενεργεία Δήμαρχο Παναγή Κουμάντο. Η πορεία μας ήταν ευχάριστη, ο κόσμος της Καλαμάτας μας αγκάλιασε, μας έδωσε θάρρος και προχωρήσαμε, χωρίς να μας ενδιαφέρει η προσωπική μας σταυροδοσία αλλά η άνοδος του Συνδυασμού μας.

Γραμματέας μας ήταν η Μαρία Παντελοπούλου, ο Γιώργος Χερσονιωτάκης σε ρόλο Ομαδάρχη και ο Γιώργος Λουμάκης υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου.

Αφού τελείωσε η προεκλογική περίοδος, το Σάββατο το μεσημέρι μία μέρα πριν τις εκλογές, μαζευτήκαμε για να πιούμε το ουζάκι μας στο μαγαζί του συνυποψηφίου μας Θανάση Σιγαλού στην πλατεία Αγίων Αποστόλων. Πολλοί είπαν για τα όσα συνάντησαν κατά την προεκλογική περίοδο και έκαναν τις εκτιμήσεις τους.

Σε κάποια στιγμή σηκώθηκε ο υποψήφιος Παναγιώτης Κούτρος (γεωπόνος) και λέει: «Κύριοι, ακούστε, το αποτέλεσμα για μας θα είναι 18%», και είπαμε για πρώτη φορά καλό θα είναι, και κάποιοι επιθυμούσαν περισσότερο. Την Κυριακή των εκλογών το βράδυ περιμέναμε όλοι με αγωνία να βγει το αποτέλεσμα. Οταν πήραμε όλα τα αποτελέσματα των εκλογικών τμημάτων και κάναμε τον λογαριασμό, είδαμε ότι ο Π. Κούτρος είχε «καρφώσει» το αποτέλεσμα με την πρόβλεψή του στον πόντο, δηλαδή στο 18%, και εξελέγησαν ο Β. Κοσμόπουλος, ο Π. Παπαμικρούλης και ο Δ. Μπάκας.

Την Τετάρτη το βράδυ μαζευτήκαμε όλοι στο «Φαραί Παλλάς» και αποφασίσαμε ομόφωνα να ανακοινώσουμε ότι ο Συνδυασμός μας ευχαριστεί όλους όσοι μας ψήφισαν, αλλά και αυτούς που μας βοήθησαν - ενθάρρυναν αλλά δεν μας ψήφισαν και ότι ως Ανεξάρτητος Συνδυασμός επιθυμεί να ψηφίσει ο καθένας ελεύθερα κατά συνείδηση για τον δεύτερο γύρο.

Την δεύτερη Κυριακή Δήμαρχος εξελέγη ο Γιώργος Κουτσούλης. Τώρα ο Βασίλης Κοσμόπουλος, έμπειρος πλέον και με την στήριξη πολλών διατελεσάντων Δημάρχων, με τον συνδυασμό «Καλαμάτα Μπροστά» και με ένα ανανεωμένο επιτελείο προχωρά τον προεκλογικό αγώνα για την κατάκτηση του ευρύτερου Δήμου Καλαμάτας. Στο συνδυασμό υπάρχουν και μερικοί από τους τότε συνυποψηφίους μου, όπως ο Ηλίας Αθηναίος, η Αμαλία Καμαρινοπούλου, η Λίνα Κουλουρά, ο Μιχάλης Κουτίβας, ο Δημήτρης Μπάκας, η Βάνα Μπιλάλη, ο Παναγιώτης Παπαμικρούλης, η Χριστίνα Ρέγγου και η Μαγδαληνή Φασουλή.

Ομως απουσιάζει ο φίλος μας και τότε συνυποψήφιός μας Στράτης Μαυροειδής, που έφυγε πρόωρα από την ζωή, τον οποίο θυμόμαστε και μνημονεύουμε.

Προχθές συνάντησα τον Παναγιώτη Κούτρο και θυμηθήκαμε τα παλιά. Τον ρώτησα πώς βλέπει τις τωρινές δημοτικές εκλογές και τι ποσοστά δίνει για κάθε υποψήφιο, ο οποίος μου απάντησε: «Δεν μπορώ να προβλέψω ποσοστά, επειδή είναι πολλοί οι υποψήφιοι, βλέπω όμως τον Κοσμόπουλο να πηγαίνει στον δεύτερο γύρο».

Περιμένω και εύχομαι να επαληθευθεί ο Παναγιώτης. Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους και Συμβούλους και μετά τις εκλογές όλοι ενωμένοι να δουλέψουν για το καλό της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, χωρίς αποστασίες, μεταγραφές και εξαγορές.