Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 11:57

Ο άλλος «ιός» δεν παλεύεται με κανένα μέτρο (2)

 

 

Δυστυχώς ο ιός της βλακείας δεν κτυπά μόνο αμόρφωτους ή μόνο νεανικά θολωμένα μυαλά σαν αυτά που περιέγραφα στο προηγούμενο σημείωμα της στήλης.

Κτυπά και ανθρώπους που υποτίθεται ότι έχουν την πνευματική υποδομή για να τον αποκρούσουν. Πρωί-πρωί με ξύπνησε παλιός γνώριμος, ηλικίας γύρω στα 80, δικηγόρος, ο οποίος θήτευε κάποια χρόνια και στη δημοσιογραφία. Με δυο γιους επιστήμονες. Στο ερώτημα «πώς είσαι Αρη», ήλθε χειμαρρώδης η απάντηση: «Πώς να είμαι με αυτούς τους κερατάδες και το όπλο που κατασκεύασαν, για να λύσουν τα οικονομικά προβλήματα των κυβερνήσεων; Να μας θερίσουν όλους τους  άνω των 65 σε παγκόσμιο επίπεδο, επειδή μέτρησαν ότι τους κοστίζουν ακριβά στα δημόσια οικονομικά τους οι συντάξεις και η περίθαλψή μας;».

Εμεινα άφωνος να ακούω την πλήρη ανάπτυξη της θεωρίας του, σεβόμενος την ηλικία του, αλλά και το ότι δεν έχει συμβιβαστεί με τον χαμό της συντρόφου του, με την οποία ήταν πολύ δεμένος, οπότε κάπου «χάνει». Θεωρία κατά την οποία «έχουν έτοιμο και το φάρμακο και το εμβόλιο, αλλά δεν πρόκειται να το παρουσιάσουν πριν καθαρίσουν με εμάς που μας θεωρούν ότι ζούμε παρασιτικώς εις βάρος των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης». Και επειδή γνωρίζω ότι ο Αρης είναι ηλεκτρονικώς αναλφάβητος, δεν έχει καμία σχέση με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, αλλά παραμένει πιστός στην έντυπη πληροφόρηση, κατάλαβα τι είδους εφημερίδα διαβάζει. Οντας και «σκληρός δεξιός», προφανώς «ενημερώνεται» από κάτι κίτρινες φυλλάδες σαν το «Μακελειό» και την «Ελεύθερη Ωρα».

Προσπάθησα όσο μπορούσα, με λογικά επιχειρήματα, να τον πείσω ότι αντί να ψάχνει στα σκουπίδια των θεωριών συνωμοσίας να βρει την απάντηση για το πώς ξεπήδησε αυτός ο κορονοϊός, είναι καλύτερο και χρησιμότερο για τον ίδιο και για τους άλλους να επικεντρωθεί στο τι πρέπει να κάνει για να μην συμβάλει, ακουσίως, στη διάδοση του θανατηφόρου ιού. Αλλά έμεινα με τη βεβαιότητα ότι με άκουγε «βερεσέ», επειγόμενος να τηλεφωνήσει στον επόμενο γνωστό του για να του αναπτύξει την ίδια θεωρία.

Ατυχώς δεν είναι ο μόνος ενήλικας και «μορφωμένος», που δεν καταλαβαίνει. Διό και παρά τις απαγορεύσεις είναι τόσοι πολλοί εκείνοι που μετακινούνται χωρίς να συντρέχει κάποια επείγουσα ανάγκη. Προφανώς, εξαιτίας τους, θα φθάσουμε και εδώ στο να επιβληθεί κάποια στιγμή ακόμη και πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας.

 

 Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr