Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 15:25

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν», κε Γιαννημάρα

 

Του Αλέξη Ρουτζούνη, δημοτικού συμβούλου - επικεφαλής «Συνεργασία για τη Δυτική Μάνη»


Ο Δήμαρχος, αντί της σιωπής, συνεχίζει να φλυαρεί αλλά και να προκαλεί.
Έξω από κάθε λογική δίνει συνέχεια με δημοσιεύματά του, εξαπολύοντας ψευδής κατηγορίες για ένα θέμα που το έκλεισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Ακύρωσε την απόφασή του να χαρίσει παλιές οφειλές νερού που δεν είχαν καμία σχέση με Covid-19.
Αντιλαμβανόμενος την δύσκολη θέση του τονίζω τα εξής:
1) Η δημοτική μας παράταξη ψήφισε όλες τις νόμιμες ελαφρύνσεις για την πανδημία προς επαγγελματίες και δημότες, που ήταν σύμφωνες με τις σχετικές διατάξεις του υπουργείου (ξέρετε δεν νομοθετείτε), υπάρχουν άλλωστε και τα πρακτικά.
2) Δεν καταδικάζεται κανένας δημότης όταν καλείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.
3) Υπάρχουν τρόποι διευκόλυνσης πληρωμής των παλιών οφειλών και ρυθμίσεις που ορίζει το κράτος για όσους θέλουν να είναι συνεπείς. Ας εφαρμοστούν.
4) Ποτέ δεν είχα την ευθύνη της διαχείρισης του νερού... όσο αφορά τις προτάσεις μου και τότε και τώρα, ποίος να τις ακούσει; Για το λόγο αυτό άλλωστε επέλεξα να βρίσκομαι σε άλλα έδρανα από της Δημοτικής Αρχής στο τωρινό Δ.Σ.
5) Είναι σήμερα, υπερήφανες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις που ψήφισαν υπέρ της εισηγήσεως; Ή μήπως τώρα λένε πως δεν κατάλαβαν!!!
Κύριε Δήμαρχε μην προσπαθείτε να βαφτίσετε το κρέας, ψάρι. Δεν πείθετε κανέναν. Οι δημότες μας το περασμένο καλοκαίρι ένιωσαν τις λανθασμένες επιλογές σας τόσο στο νερό, όσο και στα σκουπίδια.
Ελάτε με ειλικρίνεια και διάθεση συνεργασίας από σήμερα να βρούμε λύσεις στα χρόνια προβλήματα του Δήμου μας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος.
Μην επιλέγετε την ένταση και τη διάσπαση.
Ενώστε τη δική σας ομάδα και απλώστε χέρι συναίνεσης προς την αντιπολίτευση για το δικό σας καλό αλλά κυρίως του τόπου.
Η πρακτική το να κάνετε το μαύρο άσπρο δεν ωφελεί. Παραδεχτείτε τα λάθη σας. Αποδεκτά και ανθρώπινα είναι όταν δεν κρύβουν άλλους σκοπούς.
Σεβαστείτε και εφαρμόστε τις αποφάσεις των αρμοδίων, ελεγκτικών οργάνων και αφήστε τους εντυπωσιασμούς και τα πυροτεχνήματα.
Ξέρετε τι λένε σε τέτοιες περιπτώσεις; Ο έξυπνος παραδέχεται…
Αν βέβαια, μετά από όλα αυτά επιμένετε κε Δήμαρχε, σας προτείνω να ακολουθήσετε την σύσταση που σας κάνει στην απόφασή της η Αποκεντρωμένη στη τελευταία παράγραφο "Κατά της ακυρωτικής μας απόφασης, χωρεί προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του αρ. 152 του Κ.Δ.Κ. (Ν. 3463/06), εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας".
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.