Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 17:42

Δ.Σ. Δυτικής Μάνης: Ας σταματήσουμε το σπασμένο τηλέφωνο

Του Αλέξη Ρουτζούνη, δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής «Συνεργασία για τη Δυτική Μάνη»

Για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και τηρώντας τα μέτρα αποφυγής και διασποράς του κορονοϊού Covid-19 έχουν δικαιολογημένα αλλάξει και οι συνθήκες που συνεδριάζουν τα δημοτικά συμβούλια.
Είπαμε να βοηθήσουμε καλή τη πίστη… αλλά αυτό που συμβαίνει στο Δήμο Δυτικής Μάνης δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Δεν είναι δυνατόν να γίνεται τηλεφωνική επικοινωνία μόνο με κάθε επικεφαλής ξεχωριστά και όχι τουλάχιστον ανοιχτή γραμμή όλων μαζί, όπως σε άλλες περιπτώσεις... αλλά και όπως είχε γίνει στη πρώτη συνεδρίαση μετά τα μέτρα.
Δεν είναι δυνατόν εδώ και ένα χρόνο να μην έχουν εικόνα και να μην λαμβάνουν μέρος στις συνεδριάσεις οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι πρόεδροι κοινοτήτων .
Δεν είναι δυνατόν να γίνεται διάλογος με σπασμένο τηλέφωνο και οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις να μην μπορούν να ασκήσουν το θεσμικό τους ρόλο.
Δεν γίνεται να έρχονται προς συζήτηση ουσιαστικά θέματα που θέλουν διάλογο και να μην υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας του σώματος αλλά και καταγραφή της ψήφου και των θέσεων.
Θεωρούμε ότι η διεξαγωγή των συνεδριάσεων μετά από τόσο καιρό «διά περιφοράς» έτσι που πραγματοποιείται είναι καταχρηστική, στερείται νομιμότητας και πλήττει τη θεσμική λειτουργία του συμβουλίου μας.
Αγαπητοί κύριοι, πέρα από το «διά περιφοράς» που έχει προβλήματα και που δεν εφαρμόζεται και σωστά, υπάρχει και ο άλλος τρόπος που σας είναι γνωστός.
Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη.
Με τη σημερινή απλή χρήση της τεχνολογίας, θέσεις και δικαιολογίες ότι δεν τα καταφέρνουν ορισμένοι επικεφαλής και ότι αδυνατούν να συμμετάσχουν είναι προφάσεις που τελικά ίσως να εξυπηρετούν δικές σας επιλογές.
Άλλωστε με τηλεδιασκέψεις δεν γίνονται οι συνεδριάσεις του ΣΤΟ στο δήμο μας?
Κύριε Πρόεδρε σας καλώ για μία ακόμα φορά να προχωρήσετε την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης γιατί οτιδήποτε άλλο αποτελεί αλλοίωση της τοπικής δημοκρατίας και απαξίωση των συμβούλων και μάλιστα κατά τρόπο παράνομο.
Σαν δημοτική παράταξη ελπίζουμε να ανταποκριθείτε επιτέλους στο αίτημα μας και να μην μας αναγκάσετε να οδηγηθούμε στην αναζήτηση νομιμότητας των αποφάσεων.