Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 22:54

Εκδήλωση για τον ελαιοτουρισμό με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού

Γράφει ο Γιάννης Ανδ. Λάσκαρης, Μέλος της ομάδας Πρωτοβουλία για την Αναγέννηση της Υπαίθρου

Την Τρίτη είχα την τιμή μετά από πρόσκληση της ομάδας «ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ» και του Σωτήρη Θεοδωρόπουλου να παραβρεθώ σε εκδήλωση με κύριο θέμα συζήτησης την ανάδειξη του Ελαιοτουρισμού στην ΑΒΙΑ. Η ενασχόληση μου με την ύπαιθρο μου επιτρέπει να έχω μια σφαιρική πρόταση για το θέμα, καθώς έχω αναζητήσει προοπτικές για την ανάδειξη του ελαιοτουρισμού στην περιοχή της Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης. Η άποψη μου όπως και την μετέφερα στη συνάντηση, κυμαίνεται στους άξονες –Επισκεψιμότητα σε ελαιοτριβεία και ολιστική προσέγγιση για την περιοχή άρα και επισκέψεις σε διάφορες άλλες μονάδες -εμβληματικά δέντρα-δράσεις γύρω από τη τέχνη και την ελιά ενώ κατέθεσα την άποψη καθώς η περιοχή διαθέτει υποδομές –ενοικιαζόμενα δωμάτια-καταστήματα εστίασης κ.λ.π. όλο αυτό μπορεί να στηριχθεί δυναμικά στην περιοχή της ΑΒΙΑΣ. Τέλος πολύ σημαντικό θεωρώ τη δημιουργία διαδικτυακής πύλης όπου θα υπάρχουν επισημάνσεις για επισκέψιμους χώρους, προτάσεις για θεματικό τουρισμό και ότι σχετίζεται από δράσεις με τον ελαιοτουρισμό στην περιοχή.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Κάμπο έγιναν σημαντικές επισημάνσεις και υπήρξαν σοβαροί προβληματισμοί για το επόμενο βήμα στο κομμάτι του ελαιοτουρισμού.
Στην εκδήλωση ''Ελαιοτουρισμός: νέα ταξιδιωτική τάση - ευκαιρία για την περιοχή της Αβίας'' συμμετείχαν οι : Bασίλης Tριγκίλίδας, ταξιδιωτικός πράκτορας, Μαρία Μοναστηριώτη, Κοινσεπ ''Μama's flavours'' Παναγιώτης Ανδριανόπουλος, ''Οι δρόμοι του λαδιού και της ελιάς'', Γιώργος Αργυροηλιόπουλος, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, Παύλος Γκραίκης, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Γιώργος Κουτέλας, γευσιγνώστης ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κοινσεπ ''Έθος Πελοποννήσου'', Γιάννης Λάσκαρης, ''Πρωτοβουλία για την αναγέννηση της υπαίθρου''.